İletişim:
" target="_blank"> Tıkla Ara

Balçova Köpek Eğitimi

Paylaş
 

Günlük hayatta çoğu herkesin ev ortamında veya kapısında bir köpeği bulunmaktadır. Köpekler genel olarak çok sadık hayvanlardır. Bunlar ile zaman geçirip, oynadığınızda, ilgilendiğinizde ve yürüyüşe çıktığınızda çok mutlu olurlar. Onlarda sahibinden genellikle ilgi ve sevgi ister. Özellikle bir ev ortamında köpek yetiştiriyorsanız bunun için çok sabırlı, sakin ve duyarlı davranmalısınız.

Köpeğiniz ile aynı ortamda yaşamanız için en önemli konu ise köpeğinizin Balçova köpek eğitimi gibi bir yerden eğitim almasıdır. Çünkü ev ortamındaki bir köpeğin bakımı oldukça zordur. Sizi dinlemesi ve bazı kurallara uyması gerekmektedir. Bunu ise anca bir eğitim ile halledebilirsiniz.

Özellikle bir tuvalet eğitimi en temel kural budur. Sonraki konular ise köpeği çok sıkmadan ve bunaltmadan olabilir. Büyük bir köpeğe eğitim vermek biraz zor olabilir. Fakat yavru bir köpeği küçükken eğitmeye başlamak oldukça kolay olabilmektedir.

Köpeğin Sosyalleşmesi

Köpeğinizi dışarda bir yerde oynatırken veya gezdirirken etrafınızdaki küçük çocuklarla ve yaşlılar ile tanıştırabilirsiniz. Çünkü bir köpeği ne kadar çok doğru eğitmek isterseniz en iyi yöntem sosyalleşmesidir. Aynı zamanda köpeğinizin daha verimli olabilmesi için doğa yürüyüşü yaptırarak ve alışverişe götürerek kendini daha iyi hissetmesini sağlayabilirsiniz. Köpeklerin bir evcil hayvanı veya insanı ısırmasının en büyük sorunu küçük yaşta hayvanlarla çok fazla kaynaşmamasıdır.

Köpek Eğitimi Nasıl Verilir? - miyhav.com

Bu yüzden sahip olduğunuz köpeğin diğer evcil hayvanlar ile oynamasına izin vermeniz gerekmektedir. Haftada belirli saatler arasında yavru veya yetişkin köpekler ile oynaması gerekmektedir. Oyun oynarken köpeğiniz oldukça bir deneyim kazanacaktır. Köpeğinizin Balçova köpek eğitimi gibi bir yerde eğitilmesi çok önemlidir. Çünkü eğitmen tarafından gerçekleştirilen bu süreçte köpeğiniz hem size karşı hem de çevresine karşı oldukça sevgi dolu yaklaşacaktır.

Köpeğin Beslenme Alışkanlığı

Köpeğinizi en iyi ve sağlıklı bir şekilde beslemeniz en önemli bir husustur. Bunun için köpeğinize ilk etapta Balçova köpek eğitimi gibi bir yerden eğitim sağlayabilirsiniz. Çünkü ne kadar doğru ve düzenli bir şekilde beslenir ise sindirim sistemi o kadar iyi olur. Aynı zamanda köpeğinizi kaliteli bir mama ile beslemeniz günlük olarak protein ve kalori ihtiyacını gidermesi için gereklidir.

Köpeğinizi beslerken köpeğinizin büyük veya küçük oluşuna göre mama almanız gerekmektedir. Çünkü kopek mamaları ayrı ayrı satılmaktadır. Kilolu bir köpeğiniz var ise bunun içinde diyet köpek maması kullanmanız gerekmektedir.

Köpekler İçin Tasma Takma Alışkanlığı

Köpekler için tasma kullanmak, hem onun için hemde başka evcil hayvan için önemli bir konudur. Kopeğiniz ile bir yürüyüş esnasında veya alışverişe çıktığınızda daha kontrollü ve güvende olması için tasma kullanması gerekmektedir. Ayrıca ağız yapısı güçlü olan köpekler için ağız korumalığı gibi ürünlerde kullanılabilir.

Evde Köpek Eğitimi Nasıl Verilir?

Bu yüzden köpeğiniz için bu tür tasma veya her hangi bir ürün alırken güvenilir, kaliteli ve kullanışlı olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Aynı zamanda köpeğinize tasma taktığınızda boynunu çok sıkmamalı ve rahat hareket ettirmelidir. Bunun için tasma ile boynu arasında belirli bir mesafe bırakmanız gerekir.

Veteriner kontrolüne Ne Zaman Götürülür

Köpeğinizin sağlıklı ve düzenli bir yaşam sürdürebilmesi için düzenli olarak veteriner kontrolüne götürmeniz gerekir. Köpeğinizde anlamadığınız şekilde bir huzursuzluk var ise sağlıkla ilgili bir problemi olabilir. Ayrıca bağışıklık sistemi için düzenli aşıların yapılması gerekmektedir.

Bu sayede hem köpeğinizin bağışıklık sistemi güçlü ve kuvvetli olur, hem de daha güçlü bir köpeğiniz olur. Bu yüzden öğrenmek istedikleriniz için kurumumuzdan en iyi şekilde hizmet alabilirsiniz.

Bu yazı 492 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak