İletişim:
" target="_blank"> Tıkla Ara

Bayındır Köpek Eğitimi

Paylaş
 

Bayındır köpek eğitimi ile köpeğinize iyi bir eğitim vermek mümkün olur. Bu eğitimler ömür boyu geçerli olup öğretildikten sonra unutması mümkün olmaz. Köpek eğitim vermek isteyen kişilerin köpeğin yaşadığı yerde eğitim vermesi gerekir. Çünkü en iyi eğitim bulunduğu yerde verilen eğitimdir. Hem yerli köpekler hem de yabancı köpekler için eğitim mümkün oluyor.

Köpeklerin eğitimi tamamlandıktan sonra daha iyi iletişim kurmak mümkün oluyor. Aynı zamanda köpeklerde sizinle iletişime geçebiliyor. Evde köpek eğitim vermek isteyen kişiler eğitim merkezlerinden bir uzman çağırarak eğitime başlayabilir. Uzman ilk olarak köpeğin problemini çözmeye yönelir. Aynı zamanda köpek bile sahibi arasındaki iletişim de son derece önemlidir.

Uzmanın eğitimi köpek sahibi tarafından izlenmeli ve bu talimatlar uzman dışında da uygulanmalıdır. Verilen bu eğitimlerin ömür boyu garantisi bulunuyor. Aynı zamanda eğitim sonrasında eğitim sertifikası da veriliyor. Köpeği ile arasında iyi bir iletişim olmayan kişiler bu gibi uzmanlara başvurarak aralarındaki iletişimi güçlendirebilir. Köpeklerin sizinle sürekli olarak bir iletişim haline geçmesini sağlar.

Temel İtaat Eğitimi Nedir?


Bayındır
 köpek eğitimi sırasında ilk olarak temel itaat eğitimi verilir. Temel eğitimi alan köpekler daha sonra ileri seviyeye çıkarılır. Köpek eğitiminin başlangıç olarak sayılan temel itaat eğitimi Evde köpek eğitiminin ilk aşamasıdır. Temel itaat eğitiminin bir sonraki aşaması olan ileri itaat eğitimi temel itaat eğitimi olmadan mümkün olmaz.

Alman Çoban Köpek Eğitimi Nasıl Verilir?

Köpeğiniz ile gün içinde en çok temel itaat eğitiminde aldığı eğitimi kullanacaksınız. Köpeklerin izle bir tasma takmadan onu kontrol etmenizi sağlayacak. Temel itaat eğitiminden sonra köpeğin bütün ilgisi sahibinin üzerinde olur. Sadece etkili bir iletişim isteyen kişiler köpeklerine temel itaat eğitimi verdikten sonra eğitime bitirebilir. Temel itaat eğitimi ortalama olarak 1 ay içerisinde tamamlanıyor. Eğitim köpeğin korkak tavırlarına ya da agresif tavırlarını bağlı olarak daha erken ya da daha geç bitebilir.

Temel İtaat Eğitimi İle Kazanılan Komutlar


Temel itaat eğitimi ile köpeklere en alt düzeyde eğitim verilmeye başlanır. Bu itaatlerden bir tanesi takip ve yürüme itaatidir. O hareket sizin yanınızda sizi takip ederek yürümesi anlamına gelir. Bu yürüme esnasında etrafında dolaşan kedi ya da köpek gibi diğer canlılar dikkatini çekmez. Köpek eğitimi sırasında en önemli itaatlerden bir diğeri ise oturma ve bekleme komutudur.

En sık kullanılan komutlardan bir tanesi olmakla beraber ilk olarak otur komutu daha sonra bekle komutu vermek gerekir. Sizin yeni bir komut vermenizi oturarak bekler. Köpeğe verilen eğitimlerden bir tanesi ise yat komutu olmaktadır. Yat komutundan sonra köpek sol tarafında yatar. Köpek eğitimi sırasında en önemli komutlardan bir tanesi aferin komutu oluyor. Bu komut bir kez öğrenen köpek doğru bir hareket yaptığını anlar ve o doğru hareketi sürekli yapmaya başlar.

İleri İtaat Eğitimi Nedir?


Bayındır
 köpek eğitimi temel itaat eğitimi verildikten sonra ileri itaat eğitimi vermeye başlar. Köpek eğitiminin ikinci aşaması olmaktadır. Köpekler ileri itaat eğitimi aldıktan sonra çok dikkatli ve öğrenmeye açık bir hale gelir. Bu eğitim ortalama 1 ay kadar sürer.

Köpek eğitimi için altın değerinde 12 tavsiye

En önemli iki komut bulunur. Bunlardan bir tanesi köpeğin yabancı biri çağırdığında gitmemesidir. Bu eğitim ile birlikte köpek kendini korumayı öğrenir nokta diğer bir komut ise yabancı kişilerden yemek yememe komutudur. Bu eğitimin aynısı çocuklara da veriliyor. Pek çok kişi köpeklere zehirlemeye ve ara zarar vermeye çalışıyor. Bu durumu da daha çok yemekler ile yapmaya çalışıyorlar. Bu sebeple köpeklerin yabancı birinden yemek yememesi komutu köpeğinizi korumayı sağlar.

Bu yazı 552 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak