İletişim:
" target="_blank"> Tıkla Ara

Karabağlar Köpek Eğitim Merkezi

Paylaş
 

Yaşamın temelleri sevgi üzerine kurulmuşken, doğada yaşayan hiçbir canlı sevgiden yoksun yöntemler ile eğitilemez. Herhangi bir konuda eğitilmek isteyen canlı ile ortak bir dil kurmak ve bu kurulan ortak dilin üzerinde ilerleyerek beklentilerimizi aktarmak olabilecek en doğru yoldur. Onun algılayabileceği bu ortak dil, huzurlu bir öğrenme ortamı yaratarak uyum sağlamaya yardımcı olur. Söz konusu köpek eğitimlerinde de bu durum yadsınamaz bir gerçektir. Bu sebeple eğitim evi olarak açılmış tüm köpek eğitim merkezleri gibi Karabağlar Köpek Eğitim Merkezi de bu konuda hassasiyet gösterir. Köpek eğitimleri; köpeklerin ırkına, karakterine ve yaşına göre değişiklik gösterebilen bir eğitimdir. Ancak bu eğitimin içinde kesinlikle eziyetin en küçük bir kırıntısı bile yer almaz.

Köpek Eğitiminde Hassas Noktalar

Köpek eğitimi yapan eğitmenlerin dikkat etmesi gereken çok sayıda hassas nokta vardır. Bunların en başında eğitimi verecek kişinin eğitim sırasındaki ruh halini dengeleyebilmesi gelir. Moral bozukluğu gibi durumlarda köpeklere verilen eğitimde bu duygu durumu köpeğe kesinlikle yansıtılmamalıdır. Eğitim iki taraf içinde keyifli ve eğlenceli olacak bir şekilde geçmelidir. Bir diğer konuda eğitim sonuna kadar uygulanması gereken disiplindir. Bu noktada her eğitmenin istikrarlı ve tutarlı bir görüntü çizmesi eğitimin başarı parametrelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Öte yandan köpeği devamlı olarak yiyecekle ödüllendirmek de yanlıştır.

Köpek eğitimi için altın değerinde 12 tavsiye

Doğru ve iyi bir davranışta bulunduğunda ödül verilmesi çok önemli olduğu kadar, fazla beslenmiş bir köpek eğitim için ağırlaşmış ve hantal bir hale gelecektir. Dolayısıyla bu da enerji konusunda düşüş sağlar. Köpek eğitiminde anında verilen ödülün doğruluğunu bilen eğitmenler olmalıdır. Eğitim çalışmalarını köpeğin en başarılı olduğu anda bırakan eğitmenler köpeğin ilerleme kaydedeceğini ve kendiyle gururlanacağını bilirler.

Köpek Eğitimi Nasıl Olmalıdır?

Karabağlar Köpek Eğitim Merkezi olarak, köpek eğitimi konusunda son derece hassas ve uzman olan eğitmenler kadro donatımızdır. Bünyemizde bulunan tüm eğitmenler, eğitim verdikleri köpeklerin yanında bulunmaktan zevk duyduğu, ısındığı ve mutlu olduğu eğitmenlerdir. Gereken durumlarda köpeklere cesaret vererek, sıcak tavırlarla aradaki bağı kuran kişilerden oluşurlar. Kadromuzdaki her eğitmen sabırlı olmanın eğitimde neler getireceğini bilir. Bir köpek eğitiminde, eğitmenin sabırlı olarak köpeğe zaman tanıması köpeğin rahat bir şekilde öğrenmesine ortam hazırlar. Eğitimin yalnızca bir öğrenim aktivitesinden ibaret olmadığını bilen eğitmenler, öğrenimin hemen ardından köpekle oyun oynayarak var olan eğitimden daha fazla keyif almasını sağlarlar. Köpekler bir çocuk gibidir.

Köpek Eğitimi | Hill's Pet

Köpek Eğitimi

Bazı vakalarda köpek eğitiminde köpekte aksi ve negatif sayılabilecek davranışlar saptandığında durum çoğunlukla sahibiyle ilişkilendirilir. Bunun nedeninin altında köpeğin bir çocuk gibi sahibini örnek alması ve davranışlarını benimsemesi gelir. Köpeklerin model alacağı kişi sahipleri olduğundan köpeğin eğitimden kaçtığı görülebilir. Böyle durumlarda eğitmenler sabırlı bir şekilde köpeğin eğitime karşılık vermesini beklerler. Ne yazık ki kendisini köpek eğitmeni şeklinde lanse ederek köpeklere verilen eğitimi dayak ve eziyetle bağdaştıran kimseler vardır. Köpeklerin üzerindeki bu baskıcı teknikler elbette sürecin uzamasına sebep olur. Öte yandan bu kişilerle eğitim yapan köpekler üzerinde zamanla kişilik ve davranış bozukluklarına da rastlanabilir. Köpekler maruz kaldıkları bir takım tutarsız ve hatalı davranışların sonucunda büyük problem yaşayabilirler. İyi bir eğitmen, köpeğin saldırgan hale gelmesini ve tutarsız davranışlarda bulunmasını önleyecek türden bir eğitim vermesi gerektiğini bilir. Bunun aksi bir eğitime maruz kalan köpeklerde davranış bozuklukları olması kaçınılmazdır. Karabağlar Köpek Eğitim Merkezi olarak kurumumuzdan bilgi alabilirsiniz.

Bu yazı 750 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak