İletişim:
" target="_blank"> Tıkla Ara

Konak Köpek Eğitim Çiftliği

Paylaş
 

Köpekler sahiplendikten sonra bir dönem sahiplerini algılamakta sorun yaşayabilirler. İlk zamanlarda başına buyruk hareketlerde bulunan köpeğiniz bir süre sonra bazı farkında olma süreçlerinden geçerek öğrenme sürecine gireceklerdir. Bu sürecin en iyi ve en sağlıklı şekilde yönetilmesi biraz da size göre değişen bir durumdur. Erken yaşta köpeğin iyi bir eğitim sürecinden geçmesi ileriki dönem için çok büyük avantajları da beraberinde getirecektir. Köpeklerin temel eğitimleri düşünüldüğünde pek çok insanın aklına otur, kalk, yat, sürün şeklindeki komutlara karşı köpeğin doğru hareketlerde bulunmasının öğretilmesi gelir. Ancak bunlar ileriki aşamanın öğretileridir. En başta bir köpeğe, başında bir lider olduğu, sevgi dili ile öğretilir. Köpeğinizi yeni doğmuş bir bebek gibi görmelisiniz. Bebek büyüdükçe sizden gördüğü davranışlar ile birlikte kazanımlarda bulunur. Aynı şekilde köpeğinizin rol modeli de yine sizsiniz.

Köpek Eğitimi

Köpek eğitiminde bilgili ve fikir sahibi olmak aslında en baştan halledilmesi gereken bir mesele olsa da profesyonel bir eğitmenden bu konuda bilgi almak, destek istemek en doğrusudur. Bu konuda ziyaretçilerini dört gözle bekleyen merkezlerden biri de Konak Köpek Eğitim Çiftliği. Köpeklerin sahip olduğu yetenek ve farklı özellikleri ayrı ayrı ele alarak en doğru eğitimin verilmesini sağlayan eğitmenlerden siz de bilgiler edinerek bu sürece katkıda bulunabilirsiniz. Motivasyon temelli pozitif eğitim sistemi köpek eğitimi için en uygun eğitim şeklidir. Bu şekilde köpekleriniz içgüdü noktalarından beslenir ve güçlenirler. Eğitimlerini zevk içinde tamamladıklarından bunu bir mecburiyet olarak değil, eğlenceli bir aktivite olarak görürler. Böyle bir ortamda köpek kendini mutlu ve huzurlu hissedeceğinden ileriki zamanlar içinde de sorun yaratacak hareketlerini görmezsiniz.

Köpek İtaat Eğitimi

 

Konak Köpek Eğitim Çiftliği bünyesindeki tüm eğitimciler köpek psikolojisinden çok iyi anlayan kişilerden oluşur. Eğitimin baskı ve dayak ile olmayacağının bilincinde olan eğitmenlerden oluşan donanımlı kadromuz, köpekler ile ortak bir dilde bulaşarak köpeklerim gerekli olan beslenme ve bakım ihtiyaçlarının olması gerektiği şekilde karşılanmasına da yardımcı olurlar. Köpeklerde oluşacak olası davranış problemlerinin önüne geçmek adına köpeğin en erken dönemlerinden başlayarak eğitime hazır hale getirirler. Eğitmenini seven köpekler bilinçli bir başlangıç noktasının yapıldığının göstergesidir. Bu noktada köpeklerin en zorlandığı tuvalet eğitimi gibi eğitimlerin doğru bir şekilde öğretilmesi iyi bir eğitmen eğitiminden geçer.

Köpek Eğitimleri Neleri Kapsar?

Uygulanan kontrollü ve programlı teroilerle birlikte pratikte de çalışmalar yapıldığında köpekler kolayca tanınır ve kontrol edilmeye başlanır. Konak Köpek Eğitim Çiftliği bu konuda çok tecrübeli olan bir kadrodan oluşur. Alanında uzman eğitimciler idare etme ve kontrol tekniklerinin güvenli şartlar altında kazanılmasını sağlayarak eğitim çalışmalarını gerçekleştirirler. Eğitim seansları sırasında kullanılan malzemeler köpeğin karakterinin tespit edilmesinde çok önemli rol oynayan materyallerdir. Potansiyel olarak görülen kışkırtılmış ve kontrolsüz agresyon problemlerine karşı titiz çalışmalar uygulayan eğitmenler kısa sürede köpek üzerindeki kontrolsüz davranışların önüne geçmeyi hedefler. Sağlıklı davranışların kazanılması ile birlikte köpekle sahibi arasındaki bağ oluşturulur.

Eğitimde Dikkat Edilenler

Bir köpeğin genel ihtiyaçların arasında en önemli konumda olan beslenmenin yer aldığı süreçlerin doğru bir periyotta yürümesine destek olan eğitmenler doğru beslenme şekillerinin kazanılmasında köpek sahiplerine yardımcı olurlar. Özellikle yeme sorunları yaşayan köpeklerde yemek yeme sorunlarının ana kaynağı tespit edilerek bunun üzerine gidilir. Sunulan düzenli eğitimler ile birlikte köpeklerin düzenli ve doğru bir şekilde yeme alışkanlığı kazanması hedeflenir. Köpeklere bazı dönemlerde kalabalık oyun grupları içinde eğitimler verilerek de adaptasyon çalışmaları sağlanmaktadır.

Bu yazı 732 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak