İletişim:
" target="_blank"> Tıkla Ara

Menemen Köpek Eğitim Merkezi

Paylaş
 

Günümüzde evlerde köpek beslemek çok popüler bir hâle gelmiştir. Hemen hemen herkeste köpek sahiplenme eğilimi bulunmaktadır. İster ev köpeği ister açık hava köpeği olsun sahiplenilecek köpeğin mutlaka Menemen köpek eğitim merkezi tarafından profesyonel bir şekilde eğitim alması gerekmektedir. Türkiye’de yaşayan birçok yasaklı ırk listesine girmiş köpek cinsi bulunmaktadır. Fakat köpeklerin yasaklı ırk olarak kabul edilmesi, sahiplerinden kaynaklanmaktadır. Tabi ki her hayvanın olduğu gibi köpeğinde doğasında belli bir saldırganlık hissi bulunmaktadır.

Köpekler İçin Eğitimin Önemi

İnsanlar bu saldırganlık hissinin ve köpekte süregelen korkuların üzerine girerek, kötü bir eğitimle bu tarz köpekleri amaçları doğrultusunda hareket ederek eğitmişlerdir. Köpek sahiplerinin unutmaması gereken en önemli husus ise; kötü köpek yoktur, kötü sahip vardır. Köpekler üzerinde farklı yöntemler deneyerek eğitim vermeye çalışırken köpekler için büyük bir travma yaşatabilirsiniz. Köpek eğitimi ciddi ve dikkatli yapılması gereken bir iştir. Kulaktan dolma bilgilerle, bilinmedik yöntemlerle, aslında doğru bilinen yanlışlarla köpek eğitimi ciddi sorunlara yol açmaktadır. Köpeğinize verilmiş olan kötü eğitim sizi de büyük oranda etkilemektedir. İleriki zamanlarda dostunuz sizi dinlemeyecek ve saldırganlığı yüzünden sizi zorlayacaktır. Böyle bir durumla karşı karşıya kalmamak için köpeklerinize küçüklüğünden itibaren mutlaka profesyonel bir eğitim aldırmak gerekmektedir. 

Köpek Eğitim Merkezlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Köpeğinizin eğitimi için seçeceğiniz köpek eğitim merkezi mutlaka temiz ve düzenli bir şekilde hareket eden yerler olmalıdır. Köpek eğitimi sırasında mutlaka köpeğinize profesyonel kişiler eşlik etmelidir. Köpeğiniz sizden ayrı kaldığı için ve farklı insanların yanına geldiği için huzursuz ve stresli davranışlar sergileyebilir. Menemen köpek eğitim merkezi olarak bu tarz sorunların üstesinden başarılı bir şekilde geliyoruz. 

Köpek Eğitimi Sırasında Hassas Noktalar Nelerdir?

Menemen köpek eğitim merkezi tarafından profesyonel bir şekilde hareket ederek köpeğinizin eğitimi sırasında dikkat edilmesi gereken en hassas noktaları bilerek hareketli ediyoruz. Köpeğe eğitim verecek olan kişinin moralinin bozuk veya ruh hali sinirli olmaması gerekmektedir. Köpek eğitimi sırasında mutlaka iki tarafta eğlenceli vakitler geçirmelidir. Köpekler çok zeki ve akıllı hayvanlardır. Bu yüzden köpek eğitimi sırasında mutlaka ödül maması kullanılması gerekmektedir. Köpek iyi bir şekilde doğru hareketler yaptığı zaman anında ödüllendirilmesi gerekmektedir. Bu sayede ne için ödül aldığını anlar ve ödül alacağını düşündüğü için sürekli olarak doğru hareketler yapmaya özen gösterir.

Köpek Eğitim Türleri Nelerdir?

Köpeğiniziniz için köpek eğitim merkezlerinde birçok farklı önemli eğitim türleri uygulanmaktadır. Bu eğitim türleri şunlardır; tuvalet eğitimi, temel itaat eğitimi, ileri itaat eğitimi, evde köpek eğitimi, aktör köpek eğitimi, koruma köpeği eğitimi, aktör köpek eğitimi, tasma eğitimi gibi köpeğin cinsine göre uygunluk gösterecek birçok farklı eğitim verilmektedir.

Köpek Eğiticisinin Özellikleri Nelerdir?

Bu işi profesyonel ve deneyimli bir şekilde yapan kişilerdir. Köpek eğitimi ilgi, sevgi ve özellikle sabır isteyen bir iştir. Köpek eğitimi verecek olan kişilerin sağlıklı kişiler olması gerekmektedir. Köpek eğitimi verecek olan eğiticinin mutlaka yeterli bilgiye sahip olması gerekmektedir. Köpek eğiticisinin yeniliklere açık ve her köpek cinsi ile uyumlu bir şekilde hareket etmesi gerekmektedir. Eğitici olan kişiler için önemli olan bir diğer hususta eğiteceği köpeğin bütün bilgilerini biliyor olmasıdır. Eğiteceği köpeğin geçmişinde yaşamış olduğu sorunları ve şuan ki hayatını bilerek hareket etmesi gerekmektedir. Köpeğin yaşını, cinsini, cinsiyetini bilerek hareket etmesi gerekmektedir. Köpekleriniz için kurumumuzdan en iyi hizmeti alabilirsiniz.

Bu yazı 754 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak