İletişim:
" target="_blank"> Tıkla Ara

Karaburun Köpek Eğitim Çiftliği

Paylaş
 

Sahiplenen yavru köpeklerin iyi bir gelecek içinde büyümesi gerektiğinden, buna yönelik bir plan çerçevesinde en iyi yavru köpeğin seçilmesi gerekir. Köpeklere verilen eğitim ve öğrenim çalışmalarına, köpeklerin sahiplenmesinden sonraki 2 veya 3. Ayda başlanmalıdır. Kişilerin aldığı köpek yavrusu, 6 aydan büyük olan bir yavru köpekse vakit kaybetmeden eğitim çalışmalarına başlanması gerekir. Evcil hayvanınızın eğitimi için Karaburun Köpek Eğitim Merkezi ekibine gönül rahatlığı ile güvenebilirsiniz. Köpeğinizin bu söz konusu 6 aylık süreç içinde geleceğe hazırlanması önemlidir. Bu dönem köpeğinizin geleceğini belirleyen ve eğitim alması açısından en önemli zaman dilimidir. Köpek sahibi olan insanların en çok yakındığı problemler arasında yer alan köpek tuvalet eğitimi, profesyonel bir eğitmen kontrolünde olduğunda daha sağlıklı bir biçimde halledilebilmektedir.

Köpek Eğitimi Neleri İçerir?

Karaburun Köpek Eğitim Merkezi içerisinde yer alan tümeğitmenler,köpeğinizin eğitiminde temel standartları yerine getirirken aynı zamanda sizin de köpeğinizi nasıl bir yolla eğitmeniz gerektiği konusunda bilgi sağlarlar. Bir köpek nasıl idare edilir, ona nasıl davranılır ve belli davranışlar karşısında nasıl yönlendirilir gibi koynular karşısında profesyonel çözüm yolları sunarlar. Arzu ettiğiniz hallerde burada köpeğiniz ile birlikte daha uzun vakit geçirebilir; ileri seviye programına dâhil olabilirsiniz.

Bu ileri seviye programlarına katılan köpek sahipleri, köpek yavrularını sorunsuz bir şekilde eğitmenin inceliklerini öğrenme fırsatını yakalayabilirler. Bunu yaparken aynı zamanda ona en uygun hayat tarzının nasıl olduğunu görecek ve kendi köpeklerine uygun en iyi hayat tarzını belirleme fırsatını yakalayacaklardır. Daha sonra yine isteğiniz doğrultusunda köpek eğitimi, BH sınavı hemen ardından SchH, Agility, Fresbee gibi eğitim alanlarına da katılım sağlayabilirsiniz. Öte yandan daha farklı alan ve branşlarda eğitim tamamlanana kadar ve köpeğiniz yetişkin hale gelene kadar çalışmalara devam edebilirsiniz.

Köpek Eğitimi Nasıl Olmalıdır?

Köpekler bir sürü hayvanı olsalar da en az insanlar kadar sosyal varlıklardır. Yine de insan ve hayvan arasındaki sürü kuralları birbirinden çok farklıdır ve kendi içerisinde devamlı olarak bir değişim gösterir. Bundan kaynaklı olarak her sürünün kendi içinde eğitilmesi ve bunun için belli bir süre gerekebilir. Köpekler söz konusu olduğunda onları eğitirken verilmesi gereken ilk terbiye, liderlerine (sahiplerine) saygı duymaları gerektiğini öğrenmeleri gerektiğidir. Ancak bunu yaparken sevgi yöntemi kullanılmalıdır. Bir köpek sahibine saygı duyması gerektiğini öğrenmezse onun sözlerini dikkate almadan hareket edecektir. Bu durumda o kişinin vereceği eğitimler de köpek için görmezden gelinmesi gereken hareketlerden başka bir şey olmayacaktır.  Öte yandan yalnızca rüşvet verildiği durumlarda da köpek bir sonrakinde istediğine göre davranabilir. Bu sebeple Karaburun Köpek Eğitim Merkezi sınırları içinde bulunan her eğitmen bir köpek eğitiminde en başta bu noktaya dikkat eder.

Köpek Eğitimine Kaç Yaşında Başlanmalıdır?

Bir yavru köpek sahiplendiğinizde, yavru köpekte bilinç olumlaya başlar ve yavaş yavaş başına buyruk hareketler sergilemediğini gözlemlersiniz. Bu da beraberinde köpeklerin öğrenme sürecini beraberinde getirecektir. Köpek yavruları en başta içgüdüsel olarak hareketlerde bulunuyor olsalar da çevreden etkilenmeleriyle birlikte sergiledikleri davranışlar gün geçtikçe kalıcı hale gelir. Eğitim sırasında doğru ya da yanlış olduğu saptanmadan yapılan davranışlar köpeğin yetişkinlikteki karakterini belirler. Bu sebeple ki köpeğiniz 3 veya 4 haftalık olmaya başladığında eğitime başlamanız en doğrusu olacaktır. Bunun için işin ehli olan eğitmenlere danışmak, ileri zamanlar için de en iyisi olacaktır. Zihinsel uyarım, farkındalık durumu ile birlikte gelecek öğrenme süreçleri köpekler bu yaştayken başlayarak 6 aylık hale gelene kadar sürdürülmelidir.

Bu yazı 764 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak