İletişim:
" target="_blank"> Tıkla Ara

Menderes Köpek Eğitim Merkezi

Paylaş
 

Köpek sahibi iseniz en azından tuvalet alışkanlığı içinde olsa bir eğitim almasına izin vermelisiniz. Köpek eğitimleri günümüzde alanında iyi noktalara gelmiş olan köpek sever eğitmenlerce uygun ortamlarda verilmektedir. Bu eğitim süreçleri yakın bir takibe alınır.

Gerekli bütün hazırlıklar eğitime ve seviyesine göre tamamlanır. Bu hazırlık sonrası eğitim başlar. Köpekler bu eğitimler sırasında öğrenmeye gayet açık bir davranış sergilerler. Köpeklerin bu iştahlı ve mutlu halleri ise daha kısa sürede gerekli eğitimin aktarılmasına olanak sağlar. Bu eğitimlerin ardından köpekler basit ve zor bütün komutları yerine getirmeye hatta sahipleri ile iletişim bile kurmaya başlarlar.

Köpek Eğitim Yerleri

Menderes köpek eğitim merkezi içerisinde geniş bir eğitim imkânı bulunmaktadır. Farklı boyutlara sahip eğitim alanları yer alır. Her koşulda rahatlıkla kullanılabilen kapalı ve açık köpek eğitim setleri bulunur. Özellikle köpek eğitimleri daha çok oyun parkurlarından ve eğlenceli oyuncakların yer aldığı alanları oluşturur.  Bu sayede köpekler eğitimden herhangi bir olumsuz duygu hissetmez.

Hatta sürekli olarak bu eğitim alanında kalmak ister. Köpek eğitim merkezlerinde ayrıca sahiplerinin köpeklerini izleyebileceği birde alan bulunmaktadır. Bu sayede eğitim sırasında köpeklerinin hareketlerini takip edebilirler. Sahiplerinin orada onları izliyor olması köpekler içinde bir neşe kaynağı olmaktadır. Bu durumdan mutlu olan köpekler eğitime daha fazla odaklanarak bütün hünerlerini gösterme çabası içerisine girer.

Eğitmenlerin Özellikleri

Menderes köpek eğitim merkezi  bünyesinde çalışan köpek eğitmenleri köpekler konusunda bilgili olan ve profesyonel bir eğitim sunan uzmanlardan oluşur. Eğitmen ekibi tamamen köpek odaklı bir eğitim sunar. Köpeklerle eğitim yapacak olan eğitmenler özel olarak seçilmektedir. Bu eğitmenler köpek psikolojisinden ve dilinden anlayan kişilerden oluşur. Bu eğitmenler köpekler üzerinde herhangi bir şiddet oluşturmazlar.

Tamamen ödül odaklı bir eğitim verirler. Köpekleri seven eğitmenler onlarla özel iletişimler kurarak öğrenmelerini kolaylaştırır. Her köpek eğitmeniyle daima mutlu bir şekilde eğitim alır. Bu durumun en büyük sebebi ise eğitmenlerin köpeklerle uzun süre çalışmaları ve artık birbirlerini anlamalarından kaynaklanır. Hatta köpekler eğitmenlerini gördüklerinde mutluluklarını etrafında dolanarak ve şakalar yaparak gösterirler.

Köpeklerin Eğitime Alınma Yaşı

Menderes köpek eğitim merkezi içerisinde eğitime alınan köpeklerin hepsi farklı yaşlardadır. Bu köpekler içerisinde küçük yaşta olanları da bulunur. Bu durum tamamen köpeğin alacağı eğitimle alakalıdır. Eğer ki köpeğiniz temel eğitimleri alacaksa 5 aylıkken eğitime başlar. İleri eğitimlerde ise 7 ya da 8 aylık iken verilir.

Bu eğitimlerin ardından daha ileri gidilecek olursa 2 yaşına kadar bir eğitimde verilebilir. Köpeklere verilecek eğitimler tamamen eğitim seviyeleriyle, yaşıyla, alacağı eğitimle alakalıdır. Köpeğini eğitmek ya da ileri bir seviyeye getirmek isteyen herkes köpeğini her yaşta eğitime verebilir. Bu konu ile ilgili genel bir eğitim yaş şartı bulunmamaktadır. Ancak bazı mantıklı eğitim yaşları vardır. Örneğin tuvalet eğitimi ve temel eğitim için saha küçük yaşlar tercih edilir.

Eğitimle Elde Edilmek İstenen Amaç

Köpeğe verilen eğitimler sayesinde köpek hayatta daha özgüvenli olmaktadır. Hem cesaretinin artması hem de bir iletişim yoluna sahip olması için bu eğitimler verilir. Bazen bir yarışmada yeteneklerini göstermek, bazen de bir alanın korunmasını sağlaması içinde eğitimler verilebilir.

Genel olarak köpeğin başarılı ve etrafında olup bitenlerden haberdar olması için bu eğitimler verilir. Eğitimler sonrası köpekler daha mantıklı ve uyumlu bir hareket sergilemeye başlarlar. Bu eğitimleri hem iletişimin kurulamadığı hem de yaşı küçük olan köpeklerinizde rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Bu eğitimler için kurumumuzdan bilgi alabilirsiniz.

Bu yazı 1051 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak