İletişim:
" target="_blank"> Tıkla Ara

Tire Köpek Eğitim Çiftliği

Paylaş
 

Evinde hayvan beslemek isteyen kişilerin çoğunluk olarak tercihi köpeklerden yanadır. Hayvan sahiplenmek isteyen birinin sahiplenmeden önce o hayvanın tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek sorumluluğa sahip olması gerekir. Sahiplenilen yavrunun problemsiz bir şekilde yaşamaya devam etmesi için sahibi olarak yavrunun üzerinde yumuşak bir otorite sağlamanız gerekir. Temelinde sevgi olan bu otorite ile köpeğinizi eğitmelisiniz. Bu, birlikte sorunsuz bir şekilde yaşayabilmeniz için bir gerekliliktir. Bebeklik döneminde sahiplendiğiniz köpeğin sağlıklı bir şekilde gelişim sağlayabilmesini istiyorsanız bunun için Tire Köpek Eğitim Çiftliği çalışanlarından da destek alabilirsiniz.Köpek eğitimi konusu çok özen gösterilmesi gereken bir konudur. Bu sebeple köpeğinizi eğitim amaçlı emanet edeceğiniz yerlere dikkat etmeli ve referansı olan yerlere vermelisiniz. Yanlış bir eğitim, sonraki dönemlerde köpeğinizin üzerinde kalıcı ancak olumsuz davranış bozuklukları olarak ortaya çıkar.

Köpek Eğitimi

Köpek eğitimleri çoğunlukla köpeğin kalıcı ancak doğru davranış biçimleri kazanabilmesi içindir. Köpeği sahiplendiğinizde küçük bir bebek gibidir. İyi bir eğitimle onun için neyin doğru neyin yanlış olduğunu, nelerden uzak durması gerektiğini öğrenir. Bunun yanında komutlara uymayı, yabancıların peşinden gitmemeyi, temel gereksinimi olan tuvalet alışkanlığını bilmesi gibi onun için çok önemli olan konularda bilgi sahibi olması öğretilir. Böylelikle dışarıdaki hayat ile birlikte sahibiyle olan hayatı nasıl yaşaması gerektiğini de öğrenen bir can dostunuz olur. Tire Köpek Eğitim Çiftliği bu konuda tüm köpek sahiplerine yardımcı olmak için beklemektedir. Eğitmenler köpeğe doğru olan şeyleri öğrettikten sonra köpeğin yaptığı her doğru harekette onu ödüllendirirler.

Köpek Eğitimi Neden İhtiyaçtır?

Sahiplendiğiniz köpeğin yaşayacağı mekâna ve size uyum sağlayabilmesi ve beraber ortak bir ortamda sorunsuz bir şekilde yaşayabilmeniz için mutlaka eğitilmesi gerekebilir. Bu eğitimi elbette sahibi olarak siz de verebilirsiniz. Ancak profesyonel tekniklerle daha olumlu sonuçlar alabilmek adına bir köpek eğitim çiftliği her zaman daha iyi bir yoldur. Köpeğin eğitilmeye başlaması için en uygun zaman küçük olduğu zamandır. Bir diğer önem verilmesi gereken konu da doğru zamanda doğru şekilde verilen eğitimlerdir.

Köpek Eğitimi Nasıl Yapılır?

Köpek eğitimi esasında ödül ve ceza kavramlarının üzerine kurulu bir eğitimdir. Genel olarak bu eğitimi veren her köpek eğitmeni eğitimi üç aşamalı şekilde uygular. Üç aşamalı eğitim şunları kapsar; itaat eğitimi, sosyalleşme ve tuvalet eğitimi. İtaat eğitimi olarak bilinen eğitim türünde köpek genel anlamda uyması gereken tüm komutları gördüğü kadar öğrenir. Bu komutlar genel olarak köpeğin oturup kalkması ve yatması gibi temel aksiyonları göstermesi üzerine verilen komutlardır. İtaat eğitimleri köpeğe verilirken genel olarak tasma takılarak verilir. Köpek bu eğitimde verilen komutlara uymazsa bu noktada ceza yöntemi uygulanır. Bu ceza da tasmasından hafif sert bir şekilde çekme şeklinde olur.

Köpek Bakım Merkezi Seçiminin Önemi

Köpeğinizin eğitimin sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi için seçeceğiniz köpek eğitim merkezi çok önemlidir. Bu noktada Tire Köpek Eğitim Çiftliği çalışanları profesyonel kadromuzun içinde yer alan çalışanlardır. Köpek eğitim merkezinin yanlış seçilmesi durumunda köpeğin ruhsal durumu bozulabilir veya köpeğe yanlış davranış doneleri verilerek davranış bozukluğu kazanmasına neden olunabilir. İtaat eğitimleri genel olarak, köpeğinizin komutlarınıza sağlıklı bir şekilde uymasını, bunun yanında olası tehlikelerden korunmasını sağlar. Bunun yanında sosyalleştirme eğitimleri, köpek sahiplerinin köpekleriyle birlikte dışarı çıktıkları zamanlarda diğer insanlara ve canlılara saldırgan tavırlarda bulunmasını önlemek adına verilir. Diğer temel eğitim türü olarak tuvalet eğitimi ise köpeğinizin tuvaletini her yere yapmaması gerektiğini öğrendiği eğitimdir.

Bu yazı 878 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak