İletişim:
" target="_blank"> Tıkla Ara

Karşıyaka Köpek Eğitim Çiftliği

Paylaş
 

Bir köpek sahiplenmek isteyen birey, köpeklerin sürü hayvanı olduğunu ve biraz eğitimle bazı şeyleri kolayca kavrayacağını bilir. En az insanlar kadar sosyal olan bu varlıklar, kontrol edilmediği zaman başıboş davranışlar sergileyebilirler ve bu durum kontrol edilemeyecek boyutlara ulaşabilir. Bu nedenle köpek eğitimi kesinlikle atlanmaması gereken bir konudur. Köpek sahiplenmek isteyen kişiler yavru köpek 3 veya 4 haftalık olduğunda onu bir eğitim merkezine getirerek işin inceliğini öğrenmelidirler. Bunun için güvenebileceğiniz bir yer de Karşıyaka Köpek Eğitim Çiftliği olarak öne çıkıyor. Öte yandan bir evcil hayvanın yavru olarak geldiği evde örnek ve rol model alacağı kişi doğal olarak sahibi olacağından, ev eğitimi de oldukça önemli bir konudur.

Ev ortamında büyütülecek köpeklerin serbest olarak gezebileceği ve kısıtlı olarak bileceği yerler ona önceden tanıtılmalıdır. Köpeğinizi ilk getirdiğinizde ona özel bir yer belirlemeli ve girmemesi gereken yerleri ona öğretmelisiniz. Bunun ardından en önemli eğitimlerden biri de kemirme ve ısırma davranışlarının önüne geçmenizi kapsayan eğitimlerdir. Bir yavru köpek doğası gereği böyle davranışlarda bulunma eğilimi gösterir ve ona öğretilmediği sürece bunu uygulamaya devam edecektir. Bunun ardından gelen eğitimler ise havalandırma rutinini oluşturmak, motivasyon kaynaklarının kullanımı gibi eğitimlerdir. Box ve tuvalet eğitimleri de yine kesinlikle atlanmaması gereken eğitimlerdir.

Köpek Eğitimi Nasıl Verilir? - miyhav.com

Köpeğe Verilmesi Gereken Temel Eğitimler

Sosyalleşme sürecine adapte edilmeye uğraşılan bir yavru köpeğe sahibinin dışında birinin ödül vermesinde sakınca yokken, koruma görevinde yetiştirilmekte olan köpeklere başkaları tarafından ödül vermesi tavsiye edilmez. Özellikle koruma köpeklerine verilen eğitimlerde yabancılara güvenilmemesi gerektiği eğitimin ana konularından biridir. Bir genel köpek eğitim sürecinde Karşıyaka Köpek Eğitim Çiftliği eğitmenlerinin tavsiyelerinden faydalanacağınız gibi yavru sahibi olarak size de çok iş düştüğünü söylemek gerekir. Bir köpek sahibi olarak eğitim konusunda bilgi sahibi yolmak istiyorsanız buna yardımcı olacak belgesel veya filmlerden faydalanabilirsiniz. Öte yandan sosyal medya camiasında da köpek eğitimi konusunda pek çok videodan yararlanmanız mümkün. Köpek iç dünyasını anlayan bir kişi onunla daha rahat bir yaşam sürer.

Bir yavru köpeği sahiplenerek eve getirmeden önce eğitmenlerden yardım almanızın hem sizin hem de yavru köpeğiniz için daha iyi olacağını bilmelisiniz. Düzenli aralıklarla bir köpek eğitmeninin köpeğinizi görmesi ve ona temel seviyede eğitimler vermesi onun eğitimine katkıda bulunacaktır. Öte yandan iyi bir eğitmen size bilgi anlamında çok şey katacaktır. Bir köpek ile nasıl iletişim kurulacağını,  liderliğin nasıl kazanılacağını ve eğitimde kullanılan belli başlı teknikleri doğru bir şekilde öğretecektir. Hemen hemen herkesin otur, sürün, yat şeklinde verdiği eğitim komutları ise eğitimin sonraki aşamalarında yer alır. Alanında uzman bir eğitmenden destek alınmadan köpek üstünde böyle baskıcı komutlar vermeniz olumsuz sonuçlar almanıza yol açabilir.

Narkotik Köpek Eğitimi

Köpek Sahiplenenlere Bazı Tavsiyeler

Köpek sahiplenen insanlar çoğunlukla köpekleri çocukları gibi görür. Bu içgüdüyle birlikte onlara hitap ederken kızım ve oğlum gibi hitaplar kullanabilirler. Bu ağız alışkanlığı ile birlikte köpeğini adeta kendi evladı gibi gören köpek sahiplerinin, köpek yetişkin çağına eriştiğinde aynı davranışı devam ettirmesi doğru olmayabilir. Yetişkin çağda olan bir köpeğin yaşının getirdiği olgunluğa göre davranması en doğru seçenek olacaktır. Bunun aksi olduğunda beraberinde pek çok sorun gelebilir. Belli bir yaşa gelmiş ancak yine de çocukluk dönemindeki hareketleri yitirmemiş köpeklerle yaşanılan sorunlarda Karşıyaka Köpek Eğitim Merkezi eğitmenlerinden tavsiye isteyebilirsiniz.

Bu yazı 658 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak