İletişim:
" target="_blank"> Tıkla Ara

Köpek Eğitim Merkezi İzmir

Paylaş
 

Günlük hayatta genellikle herkes bir köpek sahibi olabilmektedir. Kimisi barınaklardan köpek sahibi olurken, kimisi ise daha küçük yaşlarda köpek alabilmektedir. Özellikle de küçük yaştaki bir köpeği eğitmek daha kolay olabilmektedir. Çünkü küçük yaşta eğitilen bir köpek her zaman daha sadık, sevgi dolu, sevecen ve daha iyi söz dinleyebilmektedir.

Bu yüzden yavru köpeklerin her zaman köpek eğitim merkezi İzmir gibi bir yerden eğitim alması gerekmektedir. Böylece öğrenecekleri her şeyi daha çabuk anlayıp, kavrayıp ve daha çabuk öğrenebilirler. Aynı zamanda köpekler ısırmaya çok meyilli oldukları için bu yüzden yavru köpekleri insanlar ile bir arada tutmak en önemli husustur. Pitbull ve Doberman gibi köpekler daha güçlü oldukları için küçük yaşlarda sosyal bir ortamda bulundukları zaman insanlar ve evcil hayvanlara karşı oldukça sevecen ve ılımlı olabilmektedir.

Köpeklerin tutumlu davranış ve tavırları tamamen küçüklükten itibaren başlamaktadır. Eğitim almamış ve sokakta dolaşan köpekler daha çok hırçın olabilmektedir. Evinizde küçük bir çocuğunuz var ise yavru bir köpek ile eğlenip, ikisinin aynı anda büyümesi hem köpek açısından hem de çocuğunuz açısından son derece iyi olabilmektedir. Bu yüzden ev ortamında yetiştirilen bir köpeğin kesinlikle tuvalet eğitimi alması gerekmektedir.

Köpek Eğitimi Nasıl Yapılır

Köpeği Doğru Eğitmek

Günümüzde büyük köpek çeşitleri çok fazla sosyalleşmediği için daha hırslı ve saldırgan olabilmektedir. Kangal ve Akita gibi birçok köpek cinsleri daha küçükken eğitilmeye başlansa daha çok sevimli ve sadık olabilirler. Köpeğinizin her zaman kontrollü bir tavır sergilemesi için köpek eğitim merkezi İzmir gibi bir yerden eğitim alması gerekmektedir. Köpeğinizin istediği gibi tavırlar sergileyip, hareket etmesi sizi oldukça zor duruma sokacak ve sinirlendirecektir.

Bu yüzden düzenli bir eğitim alan köpeğin her zaman sizin sözünüzün geçerli olduğunu bilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda köpeğinize her zaman saygı ve sevgi ile yaklaşmanız en önemlisidir. Çünkü sizin köpeğinize karşı olan tutar ve davranışınız onun için çok önemlidir. Köpeğe eğitim verirken, ona bir şeyler öğretirken asla zorlamamalı ve ısrarcı olunmamalıdır. Aksi halde farklı tavırlar sergilemesine neden olunabilir.

Ayrıca köpeğinize mümkün olduğunca zaman ayırmanız ona oldukça iyi gelecektir. Böylece hem ona ne kadar değer verdiğinizi anlamış olur ve sizinle vakit geçirmek köpeğinize iyi gelebilir. Böylelikle birçok şeyin farkına varabilir. Yavru bir köpeğinizin olması size oldukça iyi gelecektir. Fakat ona karşı son derece sabırlı, sevecen ve kibar olmanız gerekir. Evcil hayvan sahibi olmak bazen zor bir iş olsa da, bazen de çok eğlenceli olabilmektedir.

Dersimiz köpek eğitimi - Cumartesi

Köpeğinizi Ev Hayatına Alışması

Köpeğinize bir ev ortamında bakacaksanız eğer bunun için düzenli bir tavır sergilemesi çok önemlidir. Köpeğinizin ev içerisinde nasıl bir hareket sergilediği ve bulunduğu ortama kendini alıştırıp, ait hissetmesi son derece önemli bir durumdur. Daha ufakken köpek eğitim merkezi İzmir gibi bir yerden eğitim alması, köpeğinizin ev ortamına alışmasına katkı sağlamaktadır. Çünkü sizinle beraber ev ortamında yaşayacak köpeğin tuvalet eğitimi, uyku düzeni ve yemek zamanı belirli olmalıdır.

Böylece beraber aynı yerde yaşarken sizde zorlanmamış olursunuz ve köpeğiniz de sorumluluğunu öğrenmiş ve bilmiş olur. Aynı zamanda köpeğinize ait bir yerin olması son derece önemlidir. Onun rahat olabileceği, oturabileceği ve uyuyabileceği bir yerin olması ona son derece iyi gelecektir.

Bu yüzden yatağının olmasının yanı sıra yemek yeri ve oyun alanı olması kendisini o evin bir bireyiymiş gibi hissetmesini sağlayacaktır. Bu gibi durumlar sonucunda kurumumuzdan en iyi hizmeti alabilirsiniz.

Bu yazı 567 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak