İletişim:
" target="_blank"> Tıkla Ara

Torbalı Köpek Eğitim Merkezi

Paylaş
 

Köpekler üzerinde birbirinden farklı eğitimler uygulanmaktadır. Bu konuda önemli olan uygun ve hızlı sonuçlar verecek olan, aynı zamanda köpekleri yormayacak bir eğitimin verilmesidir. Bu eğitimler ise profesyonel kişiler ve uzmanlar tarafından uygun yöntemlerin kullanılmasıyla köpeklere aktarılmalıdır. Özellikle sorunlu köpekler üzerinde iyileşmesine ve eğitimine yönelik daha ayrıntılı bir çalışmanın gerçekleştirilmesi gerekir. Köpeklerin eğitim sonrası sosyalleşmesi ve davranışsal olarak iyileşmesi sağlanmalıdır. Temel eğitimlerden başlanarak ileri düzey eğitimler verilmeli ve eğitimde mantıklı, sistematik bir çalışma uygulanmalıdır.

İş Köpekleri Eğitimi – Köpek eğitimi – İş ve Spor Köpekleri

Köpek Eğitimleri ve Uygulanması

Köpeklere verilen eğitimler uygulanırken genel olarak hayvan haklarına saygılı bir eğitim prosedürü oluşturulmaktadır. Torbalı köpek eğitim merkezi içinde köpekler sevgiyle ve ödüllerle eğitilmektedir. Köpeğe yönelik kesinlikle bir şiddet söz konusu değildir. Zaten bu durumda verilen eğitimlerde köpeklerin gelişimini olumlu değil olumsuz etkileyecektir. Şöyle ki şiddete maruz kalan köpeklerin çok azı uysal durumdadır gerisi ise şiddete başvurur ve saldırgan yapıdadırlar. Ancak kurumumuz içerisinde köpekler şiddetten uzak ve oldukça sevgi iletişimi ile eğitim verilmektedir. Özellikle eğitiminin zor olduğu köpeklerde ise sevgiye bir cevap alınamıyorsa bu durumda bazı oyunlar ve ödüllerle iletişim kurulur. Bu duruma alışan ve eğitmenini tanımaya başlayan köpekler zamanla kötü davranışlarından da uzaklaşarak daha uysal bir yapıya hâkim olmaktadırlar.

Çekmeköy Köpek Eğitim Merkezi ve Köpek Oteli

Köpeklerde Eğitim Sayesinde Duygusal Gelişim

Torbalı köpek eğitim merkezi içerisinde eğitim alan köpekler zamanla sahipleri ile iletişime geçmeye başlarlar. Hatta bu iletişim sırasında koruma içgüdüleri de artar. Köpekler eğitimin ardından duygusal olarak da empati yeteneği kazanırlar. Bu sayede sahipleri onlara küstüğünde ya da üzüldüğünde köpekler bu duygusal değişimin ne anlama geldiğini bilirler. Verilen eğitimler onların duygusal olarak kendilerini de ifade etmelerine yardımcı olur. Sahibiyle barışmak isteyen bir köpek sürekli ve gözleri dolu halde sahibinin gözünün içerisine bakar. Hatta kıskandığında ise yapmadığı dikkat çekici hareket kalmaz. İşte eğitim sonrası bu köpeklerin hepsi duygusal hislerini daha net dışarı vururlar.

Köpeklere Sosyalleşme ve Davranışsal Eğitim

Köpekler genel olarak toplumdaki bazı değişikliklere alışarak öğrenir. Ancak verilen eğitimler ile etrafındaki olup bitenler onların kafasında bir mantığa bürünür. Dolayısıyla öncesinde anlamlandırılamayan ve nerede yürüyeceğini bilemeyen köpekler sonrasında davranışsal olarak çok iyi bir noktaya gelirler. Bu sayede yaşadıkları ortamlara rahat bir uyum sağlayarak hızlı bir sosyalleşme süreci geçirirler. O yüzden eğitim almış olan bir köpeğin farklı bir ortama girdiğindeki rahat tepkisi ile eğitim almamış olan bir köpeğin tepkisi arasında çok fark bulunmaktadır. Özellikle Torbalı köpek eğitim merkezi  içerisinde eğitim almış olan köpekler bu başarıyı en iyi şekilde elde etmektedirler.

Eğitimle Yakalanan Uyum

Köpeklerin eğitilmesi sayesinde sahiplerinin verdiği komutlara uyma yeteneği ortaya çıkarılır. Bu sayede köpek sahipleri köpeği yürürken, koşarken ya da uyurken sürekli kontrol edebilirler. Zamanla eğitimin tamamlanmasıyla köpek sahibiyle iletişim kurmaya ve sahibinin davranışlarına uygun davranışlar sergilemeye başlar. Özellikle asi olan köpekler eğitimden sonra daha tutarlı ve birbiriyle uyumlu davranışlar ortaya koyar. Eğitim temelden başlanarak verildiği için ev ortamına ya da dış mekânlarda da nasıl davranılması gerektiği köpeğe öğretilir. Bu eğitimlerin ardından köpekler genel olarak bir uyum ve tedbirli davranış sergileme pozisyonuna girer. Eğitim almış olan bir köpekle eğitim almamış sokak ya da sahipli bir köpek karşılaştırıldığında bu aşırılık ve uyum net bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Bu konuda kurumumuzda ayrıntılı bir çalışma yürütmektedir. Bu çalışmalar hakkında bilgi ve ilgili eğitimler için bağlantıya geçebilirsiniz.

Bu yazı 897 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak