İletişim:
" target="_blank"> Tıkla Ara

İzmir Köpek Eğitimi

Paylaş
 

Köpekler hassas canlılardır. Tıpkı insanlar gibi hayatın zorluklarını yaşar ve bu konuda tecrübeler edinirler. Ancak insanlarla birlikte yan yana yaşamaya başladıklarında iletişim problemi çekerler. İnsanların yaşam ortamı ile onlarınki birbirinden oldukça farklıdır. Özellikle ev ortamında bazı işler bazı noktalarda yapılmak zorundadır. Bu durum evde yaşayanların sağlığı için gereklidir. Bu konuda verilebilecek en basit örnek ise tuvalet alışkanlığıdır. Bunun yanında 2 günde bir banyo ve genel sağlık işlemleri bulunmaktadır. Ancak köpekler bu durumun pek farkında olmamakla birlikte aynı ortamda iken çoğu şeyi istedikleri gibi yaparlar. O yüzden bu konuda eğitim almaları gerekir.

Köpeklerde Verilen Eğitimler

İzmir köpek eğitimi verilirken köpek sahiplerinin isteklerine göre farklı eğitimler verilmektedir. Bu eğitimler köpeğin yaşının uygun olması ya da özel bir hazırlığın isteniyor olmasına göre değişir. Eğer ki köpeğin sahibi bir mekânın korunması için köpeğinin eğitilmesini istiyorsa, bu durumda köpeğe alan eğitimi verilir. Ancak daha küçük yaşta ve bazı eğitimlere ihtiyacı varsa bu durumda köpeğinize temel eğitimler uygulanır. Bunun yanında köpeğin bir şahıs korumasına yönelik eğitim alması da mümkündür. Bu eğitimlerin hepsinin belli bir dönemi olup eğitimler bu dönem ya da yaş içerisinde verilmektedir.  

Köpeklerde Temel Eğitim

Köpeklerde temel eğitim İzmir köpek eğitimi merkezlerinde ilk olarak verilmektedir. Temel eğitimin amacı köpeğin ilerideki eğitimlere hazırlanmasının sağlanmasıdır. Temel eğitimi almamış olan bir köpek sahibinden uzak ve komutsuz hareket edecektir. Temel eğitimler sayesinde köpekler yönlendirilebilmektedir. Genel olarak küçük yaştaki köpeklere verilen bu eğitimler sorunsuz durumlarda 1 ay içerisinde tamamlanmaktadır. Eğitim alanına alınan köpekler öncelikle psikolojik ve sağlık yönünden bir tetkikten geçirilir. Eğer ki olumsuz bir durum söz konusu ise eğitim öncesi durum sahibiyle konuşulur. Bu aşamada eğitim başlatılmaz ve öncelikle köpeğin sağlıklı bir hale getirilmesi işlemi yapılır. Temel eğitimlerin verilmesiyle köpekler otur, hayır, evet, kalk, yürü, gel, git, yap, getir, bırak, dön gibi komutları öğrenirler.

French Bulldog Ankara - Home | Facebook

Köpeklerde IPO Eğitimi

İzmir köpek eğitimi verilirken özel olarak köpeklerin yetiştirilmesi de mümkündür. Bu eğitimler temelden başlayarak ilerler. Köpek bir yarışma için eğitim alsın isteniyorsa o zaman köpeğe IPO eğitimi verilir. Bu eğitim küçük yaşlardaki genel olarak yavru döneminden itibaren başlar. Bu çalışma uzun soluklu olarak düzenlenir. Bir köpek yarışmaya ya da ne yaptığının bilincine varıncaya kadar eğitim alır. IPO eğitimi temel eğitimin ve ileri eğitimin verilmesinden sonra verilmeye başlanan sıkı bir eğitim tarzıdır. Bu eğitim küçük yaşta başlatılır ve tamamlanması 2 yılı bulmaktadır. Bu süre içerisinde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşıldığında süre uzayabilmektedir.

Erkek French Bulldog - Nettepet.com

Köpeklerde Davranışsal Eğitim

Köpekler genel olarak karga tulumba eğitime alınmazlar. Öncelikle onların ruhsal durumları da incelenir. Bunun için uygulamalı bazı teknikler denenir. Eğer köpekte bir davranış ve ifade sorunu varsa öncelikle bu köpeğin bu sorunu ortadan kaldırılır. Öbür türlü davranışsal problemin içerisinde eğitim alan bir köpekte başarı elde etmek pek mümkün olmayacaktır. Burada amaç köpeğin dünyadaki yerine sahip çıkmasını ve asosyallikten korkaklıktan kurtulmasını sağlamaktır. Bu tarz problemler genellikle küçük yaşlardaki köpeklerin başka köpekler tarafından baskılanmış olmasından kaynaklanır. Nasıl ki aynı durum insanlarda olduğunda kötü sonuçlar doğurabiliyor ve dışlanma hissi yaşanıyorsa, aynı şeyleri de köpekler hissediyordur. O yüzden sağlıklı bir eğitimin ilk aşaması da davranışsal eğitimlerden geçmektedir. Bu eğitimlerin geneli her köpek için büyük bir yere sahiptir. Bu konuda kurumumuzdan köpek eğitimi konusunda destek alabilirsiniz.  

Bu yazı 470 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak