İletişim:
" target="_blank"> Tıkla Ara

Kınık Köpek Eğitim Çiftliği

Paylaş
 

Evcil hayvanlar arasında yer alan köpeklerin sadece bakımı değil doğru bir şekilde eğitimi de önemlidir. Köpek eğitimi hem gün içerisinde verilen komutların yerine getirilmesini hem de daha düzenli bir evcil hayvan yetiştiriciliğini sağlar. Bazen eğitimsiz köpeklerin ev içerisinde ve dışarıda istedikleri gibi davranmaları, zor anların yaşanmasına neden olabilir.

Özellikle dur git gibi basit komutlara bile uymayan köpekler istedikleri zaman beklenmedik tepkiler ve eylemler gerçekleştirebilirler. Hatta bu emirlere uymayan eğitim almamış köpekler, saldırgan davranarak çevredeki canlılara da zarar verebilmektedir.

Bu konuda Kınık köpek eğitim çiftliği gibi köpek eğitim merkezlerinden yardım alınması gerekir. Bu kurumlarda verilen eğitimlerin ardından, köpekler daha sevecen ve uslu bir hale gelerek, gün içerisinde sahiplerini herhangi bir zor durumda da bırakmamaktadırlar.

Köpek Eğitiminin Önemi

Köpek eğitimi başta köpeklerinizin sizinle iletişim kurabilmesini sağlar. Sahibi ile kendisi arasında bir dil oluşturan köpek eğitimleri sayesinde, köpeklerin fark edilmeyen sorunları ya da sağlık problemleri fark edilir bir hale gelmektedir. Çünkü eğitimli bir köpek sahibine durumunu anlatmayı da başarmaktadır.

Ortak olarak kullanılan ev gibi mekânlar eğitimlerin sonrasında daha bilinçli ve köpek tarafından daha titiz ve temiz bırakılacak şekilde kullanılmaya başlanır. Köpek eğitimi sayesinde, bazı komutlar köpekler için normal bir hale gelmektedir. Bu sayede köpeklerin sahibinin kendisinden hangi durumlarda ne isteyeceğini de tahmin etmesini sağlar. Bu durum ise aradaki ilişkinin kuvvetli olmasına yardımcı olur.

Köpek Eğitimi

Köpeklerinizin eğitimi için Kınık köpek eğitim çiftliği içerisinde bulunan farklı eğitimlerden faydalanabilirsiniz.  Çiftlikte başta köpeğinizin eğitimi durumu test edilir. Eğer köpeğinizde bazı eğitimler mevcut ise daha farklı ve üst seviyede bir eğitim planı hazırlanır. Ancak köpeğiniz eğitimden uzak ve tamamen komut dinlemez bir durumda ise ilk seviyeden başlanarak bir eğitim uygulanır. İlk olarak köpeklerin tuvalet eğitimleri sağlanır.

Bazı komutlara köpek bu eğitimle aşina olmaya başlar. Sonrasında ise bazı temel komut eğitimleri verilir. Bu eğitimler içerisinde otur, kalk, ye, geri git, yukarı çık gibi yön komutları bulunur. Bu iki eğitimi alan köpeğiniz daha sonrasında ileri komut eğitimine alınır. Bu işlemler daha da ileri olacak şekilde devam eder. Son olarak eğitim bitirilir.

Köpek Eğitimi - K9 At Çiftliği ve Köpek Eğitim Merkezi

Köpek Eğitiminde Davranış

Eğitilmesi gereken köpekleriniz küçük, büyük ya da fazla asi tarzda olabilir. Kınık köpek eğitim çiftliği  köpeklerin hepsine farklı özelliklerine göre bir eğitim planı çizer. Başta eğitim almamış olan bir köpek diğer eğitim almamış bir köpekle kesinlikle karşı karşıya getirilmez. Çünkü hem eğitim merkezinden korkmamaları hem de birbirlerine zarar vermemeleri için bu yöntem izlenir.

Köpek eğitilirken kızma, sinirlenme ya da cezalandırma durumları söz konusu bile olmaz. Eğitimler tamamen sevgi odaklı verilmektedir. Komutu alan köpek sevilerek komutlara uyması teşvik edilmektedir. Bu sayede arada bir bağda kurulur. Sevgi ile eğitim ise son aşamaya kadar devam eder.

Bayrampaşa Köpek Eğitim Merkezi ve Köpek Oteli

Eğitim Alan Köpeklerin Durumu

Eğitim almış olan köpekler gün içerisinde sahibiyle uyumlu ve eğlenceli vakitler geçirmektedir. Ayrıca yürüyüşler sırasında yine sahibinin komutlarına uyarak daha uyumlu ve sosyal eylemler gerçekleştirir. Oyun sırasında sahibinin ve kendisinin eğlenmesini sağlar. Eğitimli bir köpek tehlikelere karşıda daha öncesinden fark edebilme yeteneğine sahip olur.

Bu sayede olası saldırılarda ani ve bilinçsiz davranmaz. Eğitimler sayesinde isteklerini, oyun oynamak istediklerini ya da acıktıklarını sahiplerine kolayca anlatabilirler. Bu konuda profesyonel çalışmalar yürüten kurumumuz daima olumlu tepkiler almış bir durumdadır. Sizde kurumumuzdan köpek eğitimi konusunda destek alabilirsiniz.

Bu yazı 529 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak