İletişim:
" target="_blank"> Tıkla Ara

Köpek Eğitimi Karaburun

Paylaş
 

Köpek hemen hemen herkesin sahiplenmek istediği bir evcil hayvan türüdür. Çünkü hem zekası hem de hareketleri ile dikkat çekmektedir. Ancak sahiplenilen her köpek sahibinin komutlarına uymayabilir. Bu durum ise köpekle sahibi arasında olumsuz bir iletişimin oluşmasını hatta bazen şiddetli iletişim bozukluğunun yaşanmasına neden olur. O yüzden bir köpek sahiplendiğinizde geç kalmadan eğitimine yönelik bir çalışma gerçekleştirmelisiniz. Bu çalışmaları ihmal eder iseniz köpeğiniz zamanla asi ve istediğini yapan bir konuma gelir. Bu ise beraber yapılan ya da yaşanan eylem ve ortamlarda hem hijyenik problemlere hem de sağlıksız bir iletişimin oluşmasına neden olur.

Köpek Eğitiminde Yöntem

Köpek eğitimi Karaburun eğitim alanlarında profesyonel eğitmenler ve yardımcıları ile gerçekleştirilmektedir. Köpeklerin eğitilmesinde acısız ve şiddetsiz bir yöntem uygulanır. Başta köpeklerin komutlara uymaları için yoğun bir ödüllendirme işlemi ile komutlar öğretilir. Sonrasında köpek komutları duyuncaya ve yerine getirinceye kadar sevme, tüylerini okşama yöntemleri kullanılır. Köpek bir süre sonra sahibinin ve eğitmeninin komutlarını duyar duymaz yerine getirmeye başlar. Bu durumda köpekten fazla verilen yemek ödülleri alınarak yerine takdir kelimeleri konur. Eğitim sevgi ile devam eder. Köpek her yerine getirdiği komuttan dolayı sevileceğini öğrenir ve daha fazla komut almak ister. Bu şekilde güzel bir bağ kurularak eğitim verilir.

Köpek Eğitiminde Süreç

Köpeklerin eğitimlerinde köpeğin özelliklerine göre farklı eğitim süreçleri planlanır. Eğer ki köpek eğitimli ancak bir işte profesyonel hale gelsin isteniyorsa eğitim o yönde gerçekleşecektir. Ancak köpeğin yaşı küçük ve henüz bir eğitimde almamış ise bu durumda köpeğe temel eğitimler verilerek ilerlenir. Köpeğin eğitilmesindeki süreç tamamen köpeğin odaklanmasına göre farklılık oluşturacaktır. Çünkü bazı köpekler çok daha komut dinlemez ya da aşırı kapanık korkak olabilir. Bu iki durumda ise farklı bir eğitim süreci izlenerek köpek eğitime hazır hale getirilir. Burada eğitim öncesi bazı tetkiklerin ve kontrollerin yapılması da yer alır. Bu kontroller sonucunda köpeğin varsa problemleri, çözüme kavuşturulur.

Röportaj - Ajanimo

Köpek Eğitiminde Süre

Köpek eğitimi Karaburun eğitim merkezlerinde her türden ve yaştan köpek eğitimi yapılmaktadır. Bu eğitimler uzman bir eğitmen tarafından gerçekleştirilir. Köpeğin eğitimi farklı uzmanlar tarafından denetlenerek ilerler. Ancak köpek sahiplerinin köpek eğitimi konusundaki istekleri ve köpeğin eğitim seviyesi eğitim süresini doğrudan etkilemektedir. Bunun yanında köpeğin küçük olmaması ve tuvalet gibi eğitimlere kolay kolay cevap vermemesi de yine eğitim süresini etkilemektedir. Ayrıca eğitim merkezinde köpeklerin ruhsal ve sağlık tetkikleri de yapılmaktadır.

Eğer öncesinde yanlış eğitim almış ve korkmuş köpekler varsa bu durumda eğitim temelden köpeğin korkularının giderilmesinden başlayacaktır. Bu durum ve köpeğin iyileşmesi doğrudan eğitim süresini de etkileyecektir. Ancak sağlıklı ve küçük olmasına rağmen komutlara hızlı uyan bir köpekte eğitim aşamaları hızla tamamlanabilmektedir. Eğitim süresi tamamen köpeğin yaşı, fiziki özellikleri ve sağlık durumu ile doğrudan bağlantılıdır.

Köpekler En Sevdikleri Kişiyi Nasıl Seçer?

Köpek Eğitiminde Sonuç

Köpek eğitimi Karaburun eğitim merkezlerinde eğitim almış ve gerekli aşamaları tamamlamış olan köpeklerde yüzde yüz başarı elde edilmektedir. Köpek artık gerekli işaret duyusal ve komutsal bütün uyarılara tepki gösterir ve kendisinden istenileni yapmaya başlar. Neyin nereye koyulacağını nelerin yapılmaması gerektiğini ve tuvalet eğitiminden tutun ileri düzey eğitimlerini tam olarak icra etmeye başlar. Burada önemli olan köpeğinize hassas davranarak bir eğitim verilmesidir. Köpek eğitiminde kurumumuzun alanında uzman, davranışsal olarak ılımlı yaklaşımları olan ve köpek psikolojisinden anlayan eğitmenlerinden ve ekibinden sahiplendiğiniz köpeğin eğitimi konusunda yardım alabilirsiniz.

Bu yazı 1071 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak