İletişim:
" target="_blank"> Tıkla Ara

Köpek Eğitimi Kemalpaşa

Paylaş
 

Köpekler günümüzde sahiplenilen ancak eğitimlerine fazla önemsenmeyen bir evcil hayvan durumundadır. Köpek sahiplenen kişiler köpeğin daha iyi bir iletişim kurabilmesi ve bazı yanlış davranışlarını düzeltebilmesi için bir eğitim aldırmalıdırlar. Çünkü köpekler bazı ve istenilmeyen davranışları sergilerken o davranışın yanlış olduğunu fark etmezler.

Hatta eve girdiklerinde istedikleri yere işeyebilirler. Bu durum tamamen köpeğin eğitimsiz olmasından kaynaklanır. Burada asıl görev köpek sahiplerine düşmektedir. Her zaman daha uslu bir köpek olsun diye kızmak ve onu korkutmakta doğru değildir. Bu konuda alanında uzman bir eğitmenden yardım alınmalıdır. Bunun için köpek eğitimi Kemalpaşa eğitim merkezleri ziyaret edilebilir.

Köpek Eğitiminde Temel Eğitim

Bir köpek sahiplenmişsiniz ama o köpekle nasıl iletişim kurmanız gerektiğini bir türlü bulamıyor olabilirsiniz. Bu durum çok normal bir durumdur. Özellikle küçük yaşlarda alınan köpekler sahipleriyle iletişim kuramazlar. İşte bu noktada köpeğin sağlıklı bir iletişim kurması ve gerekli eğitimi alması için bir köpek eğitim merkezine götürülmelidir. 

Köpek eğitimi Kemalpaşa eğitim merkezinde olduğu gibi köpekler üzerinde bir inceleme yapılır.  Bu incelemenin ardından temel eğitimler verilmeye başlanır. Temel eğitimler ile köpek bazı komutları almaya ve etrafında onunla ilgilenenlere gerekli tepkileri de vermeye başlar.

Temel Eğitim Öncesi Yapılan Tetkikler

Köpek eğitimi Kemalpaşa eğitim merkezlerinde öncelikle köpeğin yaşı ve sağlık surumu net olarak bir tetkikten geçirilir. Eğer köpek daha öncesinde bir psikolojik şiddete maruz kalmış ve insanlardan ya da etraftan korkuyorsa bu sorunların nedenleri tespit edilmeye çalışılır.  Temel eğitimin verilmesinden önce yapılan tetkikler arasında birde köpeğin öğrenme becerisi bulunur. Eğer daha canlı ve iletişime açık bir köpekse eğitim tetkikler sonrası daha net bir şekilde planlanır.

Bu tetkiklerin yapılıyor olması sayesinde köpeğin daha iyi bir eğitim alması ve ileri eğitimin başlatılabilmesi planının yapılmasını sağlar. Bu tetkiklerin çoğu veterinerler tarafından çoğu ise eğitmenlerin fiziki muayeneleri ya da uygulamaları sonucu netliğe kavuşturulmaktadır. Bu tetkiklerin hepsi tek tek uygulanmadan köpeğin eğitimine başlanılmaz. Bu eğitimin gidişatı ve köpeğin sağlık durumu için oldukça önemlidir.

Köpekler ne yer, kaç yıl yaşar? Köpekler nasıl ürer, nerede yaşar hakkında  bilgi! - Haberler

Temel Eğitimin Amacı

Köpek eğitiminde temel eğitimin amaçları vardır. Temel eğitim sayesinde köpekler komut almayı ve sahibiyle iyi bir iletişim ağı oluşturmayı başarır. Temel eğitimler sayesinde basit gibi görünen ancak zor olan tuvalet alışkanlığı köpeğe aktarılır.

Bu eğitim sayesinde köpeğiniz git, gel, otur, kalk, yanımda yürü, hayır, evet, aferin, bekle gibi komutları net olarak yerine getirmeye başlar. Temel eğitimin amacı köpeğinizi yönlendirebilmenizi sağlamak ve onunla iletişiminizi güçlendirmektir. Temel eğitimi almamış olan bir köpek çoğu komutu bilmez ve sahibine itaat etmekten uzak durur. Ancak temel eğitim sayesinde köpeklerin hareketleri uyumlu ve orantılı bir duruma gelir. Bu sayede ise aşırı tepkiler vermez ve daha ılımlı bir davranış sergilerler. Bu eğitimin yoksunluğu iletişimin olmaması anlamına gelmektedir.

Köpekler Hakkında | Karabağlar Belediyesi Resmî Web Sitesi

Temel Eğitimin Uygulanması

Temel eğitim isminden de anlaşılabileceği gibi köpeklere verilen en önemli eğitimler arasında yer almaktadır. Bu eğitim sayesinde köpeğin bir dille iletişime geçebilmesi sağlanır. Bu durumdan dolayı da temel eğitimler genel olarak küçük yaşlardaki köpeklere verilmektedir.

Çünkü küçük yaşta bazı temel eğitimleri alması kolay olurken, ileri yaşta bu durum pek mümkün olmayacaktır. Ayrıca bu iletişimi köpek büyüme evresinde de sürekli kullanacağı için bir devamlılık söz konusu olacaktır.  Bu eğitimin profesyonelce verilmesi için kurumumuza başvurarak küçük ya da büyük köpekleriniz için köpeğinizin temel eğitimini almasını sağlayabilirsiniz.

Bu yazı 1008 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir adet yorum var.

  1. Halil ünlü dedi ki:

    Border kollie yavrumuz var 5 aylık. Eğitim almasını istiyorum bilgi alabilirmiyim.

Bir yorum bırak