İletişim:
" target="_blank"> Tıkla Ara

Köpek Eğitimi Ödemiş

Paylaş
 

İnsanların zaman zaman bir arkadaşa veya dosta ihtiyacı olabilir. Bunun için ise köpek sahibi olunabilir. Çünkü köpekler genellikle dost canlısı oldukları için köpek eğitimi ödemiş gibi bir yerde eğitildiği zaman oldukça sevecen bir hale bürünebilirler. Bir köpeğiniz varsa ve o köpeği bahçenizde değil de ev ortamında büyütmek isterseniz onun için çaba sarf etmeniz gerekmektedir. Çünkü köpek yetiştirmek sabır ve emek isteyen bir şeydir. Köpeğinizin kendini ev ortamına ait hissetmesi için onun yaşayabileceği bir alan oluşturmanız gerekmektedir. Aynı zamanda köpeğinizi eğitmek için ilk olarak tuvalet eğitiminden başlayabilirsiniz. Ev ortamında yaşayacak olan bir köpeğin tuvalete alışması en önemli husustur. Belirli zamanlar içerisinde köpeğin dışarıya çıkarılıp tuvaletinin yaptırılması gerekir. Bunun yanı sıra köpeğinizin sizi dikkate alması ve sizi dinlemesi için itaat eğitiminin iyi öğrenmesi gerekir.

Köpeğinizin Sağlık Kontrolünü ihmal Etmeyin

İnsan sağlık kontrolü kadar, köpeğinde sağlık kontrolü oldukça önemlidir. Çünkü köpeğinizde hasta olabilir. Bu yüzden köpeğinizin düzenli olarak aşıları yapılmalıdır. Bunun yanı sıra beklenmedik bir sorun veya olumsuz bir şey ile karşılaşırsınız mutlaka veteriner kontrolünde olmalıdır. Ayrıca köpeğinize vereceğiniz mama da çok önemlidir. Kaliteli ve güvenli bir mama almanız köpeğiniz için en sağlıklı olanıdır. Aynı zamanda köpeğinizin durumuna göre mama almalısınız. Yavru bir köpeğe sahipseniz yavru köpek maması almanız gerekirken, yetişkin bir köpeğe sahipseniz yetişkin maması almanız gerekir. Bu yüzden bu konuya dikkat etmek gerekir. Bununla ilgili köpek eğitimi ödemiş gibi yerden bir eğitmene danışarak mama alınabilir. Ayrıca köpeğinizin bakımı da çok önemli bir konudur. Özellikle yaz aylarında havaların ısınması sonucu köpeğinizin tüylerinin uzaması halinde köpeğiniz bu durumdan bunalıp, sıkılabilir. Bu nedenle tüylerinin kısaltılması gerekmektedir.

Köpeklerde Bit ve Pire Temizliği Nasıl Yapılır? | PetGross

Köpeğinizi Sosyalleştirin

Yavru bir köpeğiniz var ise onu küçüklükten sosyalleştirmeye başlamanız gerekmektedir. Aksi halde daha hırçın ve agresif olabilir. Bu yüzden onu gezmeğe çıkarıp kalabalık ortamlara sokabilirsiniz. Çocuklar ile bir ortama getirip, evcil hayvanlar ile oynamasına izin vermelisiniz. Tabi bu durum sırasında köpeğinizin sizin gözetiminizde olması gerekmektedir. Bunun yanı sıra sosyalleştirme ile ilgili köpek eğitimi ödemiş tarafından bir eğitmenden destek alabilirsiniz. Köpeğiniz ile beraber ne kadar gezip, alışverişe çıkıp ve doğa yürüyüşleri yaparsanız kendisini o kadar özel ve değerli hissedebilir. Böylece farklı ortamlar köpeğinizin sosyalleşmesini sağlamaktadır. Yavru bir köpek sahibi olmak eğlenceli olabilmektedir fakat bunun için sabırlı olmanız gerekmektedir.

Köpekler neden üzgün, içli bakar? İşte şaşırtıcı analiz sonucu!

Köpeğinizin Eğitim Alması Önemlidir

Yavru köpeğinizin profesyonel bir eğitim merkezinden egitim alması sizin için en önemli konu olabilir. Çünkü köpeklerin yavruluktan itibaren eğitim alması ve doğru bir biçimde iletişim kurabilmesi için gerekli olan bir konudur. Genellikle küçüklükten itibaren sosyalleşme eğitimleri köpek eğitimi ödemiş gibi eğitim yerlerinde verilmektedir. Eğitmen tarafından sağlanan çalışmalar sonucunda köpeğinizin kendine olan güveni artar. Bunun yanı sıra size ve çevresine karşı sevimli ve sevgi dolu olabilir. Köpeğinize komut eğitimi öğretmek için sabırlı ve tutarlı olmanız gerekmektedir. Genellikle köpeklerin komut eğitimi sırasında öğrendikleri ise otur, kalk, yat, gel, git, dur ve dikkat gibi şeyler olabilir. Ayrıca köpeğiniz ilgilenilmeyi ve onunla beraber vakit geçirip, oyun oynamayı çok sever. Bu yüzden köpeğiniz ile zaman zaman oyunlar oynayabilirsiniz bu durum size sadık kalmasının da göstergesi olabilir. Ayrıca köpeğiniz ile oyunlar oynadıktan sonra ona sevdiği mamasını vererek onu çok mutlu etmiş olursunuz. Bunun için sizlerde kurumumuzdan hizmet alabilirsiniz.

Bu yazı 468 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak