İletişim:
" target="_blank"> Tıkla Ara

Selçuk Köpek Eğitim Merkezi

Paylaş
 

İnsan hayatının fark edilmese de çok büyük bir yerinde olan köpekler, en kolay eğitilen evcil hayvanlardır ve insan ırkına en sadık hayvanların arasında yer alırlar. Özellikle de son yıllarda köpek sahiplenen insanların sayısı çok fazla artış göstermiştir. Ancak sahiplenme dendiğinde köpeğin temel ihtiyaçları olan barınma ve beslenme akla gelir. Yine de bu bunlarla sınırlı olan bir kavram değildir. Köpek sahiplenen insanlar, köpeklerini iyi bir eğitimden geçirmeleri gerektiğini ve bunun aynı evde bir köpekle yaşamadaki gereklilik olduğunu bilmelidir. Köpekle en doğru şekilde iletişim kurarak, onunla daha rahat ve keyifli bir yaşam sürmede eğitimin yeri çok önemlidir. Ancak kimi zaman bu eğitimin de işin ehli olan bir köpek eğitmenine verilmesi daha doğru bir seçenek olabilir. Köpeklerdeki eğitim süreçleri farklılık göstermekle birlikte alınabilecek eğitim çeşitleri şunları kapsayabilir:

  • Temel itaat eğitimi
  • Tuvalet eğitimi
  • Aktör köpek eğitimi
  • Evde köpek eğitimi
  • İleri itaat eğitimi
  • Yarışma köpeği eğitimi
  • Koruma köpeği eğitimi
Pug köpeği ne kadar yaşar?

Eğitim Merkezlerinde Verilen Eğitimler

Bir yavru köpek edinildiğinde ona verilmesi gereken eğitimlerin temelinde iki eğitim görülür. Bunlardan ilki temel itaat eğitimi diğeri ise tuvalet eğitimidir. Selçuk Köpek Eğitim Merkezi olarakbu eğitimlerde dâhil olmak üzere can dostlarımıza verilen tüm eğitimlerde sevgiyi ön planda tutmaktayız. Temel tuvalet eğitimi, köpeğe yavru olarak geldiğinde mutlaka ve mutlaka gösterilmesi gereken bir eğitimdir. Bir yavru köpeğe tuvalet eğitimini göstermezseniz herhangi bir yerde ihtiyacını görmeye kalkışacaktır. Doğru zamanda doğru yere yönlendirilerek başlayacak bu eğitim aynı zamanda çok büyük bir sabır gerektirir. Tuvalet eğitimi pek çok insan tarafından büyük bir sorun olarak görülse de mama saatlerinin düzene oturması ve yavrunun yaşadığı alanları sınırlandırma gibi aksiyonların doğru tekniklerle yapılması halinde kolayca öğretilebilecek bir eğitimdir.

Bir diğer gereksinim olan temel itaat eğitimi konusunda destek almak istediğinizde Selçuk Köpek Eğitim Merkezi çalışanları ihtiyacınız olan önerileri ve desteği seve seve vereceklerdir. İleri eğitimlere geçmeden evvel temel itaat eğitimin yavruya doğru bir şekilde verilmiş olması gerekir. Temel itaat eğitimleri ortalama olarak 4 hafta sürer. Süre ne olursa olsun burada eğitmenin çabası çok önemlidir. Bir de yavru köpek eğitimi şeklinde adlandırılmış bir eğitim türü vardır. 30 günlük köpeklere verilen bu eğitim yine yaklaşık olarak 4 haftayı aldıktan sonra yavru köpeklerin itaat eğitimi tamamlanmış olur. Köpeklerin farklı farklı komutları öğrenerek bunlar söz konusu olduğunda aksiyona geçmesi sağlandığında ise temel seviyede eğitimler bitmiş demektir.

Rüyada siyah köpek görmek neye işaret?

Köpek Eğitiminde Önemli Unsurlar

Selçuk Köpek Eğitim Merkezi içerisinde öncelikli olarak köpeklerin aynı insanlarda olduğu gibi faklı karakter özelliklerine sahip olduğunun bilincinde hareket edilir. İyi bir köpek eğitmeni, eğitmene başlamadan hemen önce köpekle arasında ortak bir bağ kurmaya ve ona kendini sevdirmeye çabalar. Köpeğin cinsi ve karakteri ile birlikte insanlardan beklentilerinin bilincinde bir şekilde, sevgi ile ona yaklaşır. Böyle bir eğitim ile birlikte köpek eğitmenine ısınacak ve itaat eğitimlerinin başarısı daha kolay sonuç verecektir. Öte yandan iyi bir eğitmen köpeklere verilen itaat eğitimlerinde sabırlı olması gerektiğini bilir. Köpeklerin karakter ve ırk farklılığı bazı eğitimlere uyum sağlamasını zorlaştırabilir. İstikrarlı ve düzenli bir eğitimin beraberinde, temelinde sevgi olan bir disiplin ile yürütülen eğitim çalışmalarının sonucunda köpek eğitimi başarılı olabilmektedir. Köpekler insanlar ile aynı algılara sahip olmadığından kimi zaman bu süreç eğitmenleri zorlasa da sabrın sonu mutlaka selamet olacaktır.

Bu yazı 1121 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak