İletişim:
" target="_blank"> Tıkla Ara

Balçova Köpek Eğitim Çiftliği

Paylaş
 

Günlük hayatta hemen hemen herkesin bir köpeği vardır. Bazen sadece bir değil, bir kaç tane bile köpeğe bakabilen insanlar vardır. Çünkü yalnız yaşayan biri kendisine arkadaş ve dost olsun diye bir köpek sahibi olabilmektedir. Fakat öyle dışarıdan görüldüğü gibi köpek sahibi olmak kolay değildir. Bunun için en önemli konu sorumluluktur. Çünkü köpeğinde her şeyi ile ilgilenmek gerekir.

Özellikle bir ev ortamında köpek büyütmek isterseniz bunun için Balçova köpek eğitim çiftliği gibi bir yerden eğitim almalısınız. Köpeğinizin de ev ortamına ayak uydurması ve o evde yaşadığı sürece size itaat etmesi gerekmektedir. Bunun için ise biraz zaman gerekir. Sizin ise köpeğinize karşı her zaman sabırlı ve sakin davranmanız gerekmektedir.

Yavru Köpek Eğitimi

Eğer ki bir yavru köpek sahibiyseniz, bunun için oldukça şanslısınız demektir. Çünkü yavru bir köpeği büyütmek oldukça eğlenceli olabilmektedir. Aynı zamanda küçüklükten bir köpek nasıl eğitilmeye başlanır ise o kadar çabuk her şeyi öğrenir ve daha iyi kavrar. Aynı zamanda bu konuda Balçova köpek eğitim çiftliği gibi bir yerden yardım alabilirsiniz.

Köpek Nasıl Eğitilir?" Diye Merak Edenler İçin Detaylı Bir Köpek Eğitimi  Rehberi - Ekşi Şeyler

Bir eğitmen ile görüştüğünüzde size en iyi bilgiyi o verebilir. Yavru bir köpeği küçük yaşta sosyalleştirmek en önemli husustur. Bu yüzden elinizden geldiğince vakit ayırıp onu çocukların yanına veya yaşlı insanların yanına götürebilirsiniz. Bunun yanı sıra köpeğiniz ile oyunlar oynamak, yürüyüş yapmak ve araba sürmek gibi aktiviteler ona çok iyi gelecektir ve bu duruma oldukça sevinecektir. 

Köpeğinizin Bakım Zamanı

İnsanlar gibi köpeklerin de bakıma ihtiyacı olabilmektedir. Çünkü tüyleri uzadığı zaman onlarda rahat edemez ve bunalabilir. Özellikle de yaz ayında bu durum daha da zor olabilmektedir. O açıdan tüylerinin kısaltılması gerekmektedir. Köpeği belirli günlerde yıkayıp, hijyen konusunda dikkat etmek çok önemlidir. Bu konu için ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız Balçova köpek eğitim çiftliği yerinden yardım alabilirsiniz.

Ayrıca bir diğer önemli konu ise köpeğinizin sağlık durumudur. Bunun için köpeğinizi belirli aralıklar ile veterinere götürmeniz gerekmektedir. Çünkü gereken aşıların yapılması gerekir. Aksi halde köpeğinizin direnci azalır ve daha sık bir şekilde hasta olabilir. Köpeğinizin hal ve hareketlerinde beğenmediğiniz bir durum olursa ve tavırları size farklı gelirse hasta olmuş olabilir ve bu yüzden veterinere gitmesi gerekir.

Köpeğinizi Düzenli Ev Hayatına Alıştırmak

Evde baktığınız köpeğin ev ortamına alışıp, adapte olması çok önemlidir. Köpeğinizin evdeki hal v hareketleri önemlidir. Köpeğinizin sergilemiş olduğu hareketler ve kendini bulunduğu yere ait hissetmesi önemli bir husustur. Küçüklükten itibaren eğitim alması, köpeğinizin ev ortamındaki yemek saati, uyku düzeni ve tuvalet eğitimi gibi konulara alışması gerekmektedir. Aynı zamanda evinizde baktığınız köpeğiniz için ona ait bir yaşayacağı alan oluşturmanız çok önemlidir.

Köpek Eğitimi Nedir? » Bilgiustam

Çünkü bir yatağı olduğunda ve oyun alanına sahip olduğunda kendini oldukça güvende hissedecektir. Ayrıca köpeğinize komut eğitimi verirken her zaman kararlı, kibar ve sabırlı olmanız gerekmektedir. Köpeğinize bir komut verdiğinizde onu o yöne doğru yönlendirip yol gösterebilirsiniz. Bunlar ise daha çok yat, kalk, zıpla ve yuvarlan gibi şeyler olabilir. Genellikle küçük köpekler bu komutları anlamakta zorlanırlar. Fakat bu durumda köpeğinizi yavru bir eğitim merkezine gönderebilirsiniz. Böylece bir çok şeyi orada öğrenebilir.

Köpeğinizin Yeni Şeyler Keşfetmesine İzin Verin

Köpekler oldukça meraklı hayvanlardır. Bu yüzden sürekli yeni şeyler keşfetmek isterler. Köpeğiniz ile gezerken veya yürüyüş yaparken çevreyi incelemesine ve keşfetmesine izin vermeniz gerekir. Köpeğinizi bu esnada sabırlı bir şekilde izleyip, gözlemleyebilirsiniz. Bu durum onu hem mutlu edecektir. Hem de eğlenmesine sebep olacaktır. Ayrıca köpeğiniz ile ilgili her konuda kurumumuzdan hizmet alabilirsiniz. 

Bu yazı 679 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak