İletişim:
" target="_blank"> Tıkla Ara

Bayraklı Köpek Eğitim Çiftliği

Paylaş
 

Eski tarihlerden bu yana köpekler, insanlarla içi içe yaşamış ve yardımcı olabilmek için insanlara daima sadık kalmışlardır. Köpekler insanların yeri geldiğinde korumalığını yapmış, gerektiğinde ise, kayıp insan ve eşyaları bulmuşlardır.

Tarihte ilk köpekler, ilk olarak keskin koku alma özellikleri ile bilinmeye başlanmıştır. Daha sonra çok da iyi görme yetilerine sahip oldukları görülünce, avcı olarak kullanılmaya başlanmıştır. Köpeklerin yine insanları çok severek doğduğu ve bunun başka hiç bir hayvanda olmadığı da bilinen bilgiler arasındadır. İnsanlar bir köpeğe ilgi göstermese dahi köpek sevgi doludur.

Köpek Eğitim Çiftliğinde Her Tür İle İlgilenilir

Zamanla ortaya farklı köpek türleri de çıkmıştır. Bu köpekler, köpek eğitim çiftliklerin de eğitilmeye başlanmış ve sahiplendirilmişlerdir. Bayraklı Köpek Eğitim Çiftliği de, bunlardan biridir. Eğitim çiftliklerinde, bir köpeğin sahip olması gereken bütün donanım kazandırılmaktadır.

Köpeklerin sahiplerinin yaşadıkları ortamlara adapte olması ve sorunsuz yaşayabilmeleri için, eğitim çiftliklerin de gerekli eğitimleri görmeleri mutlaka gerekmektedir. Köpeklerin ilk olarak 1 ay süren bir temel eğitim almaları gerekmektedir. Bayraklı Köpek Eğitim Çiftliği de bu eğitimi sorunsuz ve başarılı bir şekilde tamamlamaktadır. Temel eğitim almamış bir köpeğin farklı eğitimler alması faydasız olacaktır.

Başlangıç Köpek Eğitimi

Bir köpek için en esas ve önemli bölüm başlangıç eğitimidir. Bu eğitim şeklinde, köpeklere tasma takılır ve kontrollü bir eğitim verilir. Köpeğin ırk ve cinsi fark etmeksizin, bu eğitim tüm köpeklere verilir. Başlangıç eğitiminde, köpekler bazı komutları öğrenir. Takip etmeyi, oturup kalkmayı ve yatmayı başlangıç eğitimi ile başarılı bir şekilde bitirir. Temel eğitim almamış köpekler aile ortamına uyum sağlayamaz.

Köpek eğitim merkezinde uygulanan başlıca eğitimler hangileri? - Aile ve  Yaşam

Ardından biraz daha ilerleme kaydetmesi için ileri düzey eğitime geçilir. İleri düzey eğitimden de bahsetmek gerekmektedir. Bu bölümü geçen köpekler temel eğitimde ki hallerinden çok daha gelişmiş bir düzeyde olacaktır.

İleri Düzey Köpek Eğitimi

Başlangıç eğitiminin hemen ardından ileri düzey köpek eğitimine geçilir. Bu bölüm de, temel eğitim de tasma takan köpek, artık tüm komutları tasmasız bir şekilde yapabilir. Yani tasma takılsın takılmasın, bütün komutları öğrenmiştir. Eğer köpekte farklı bir psikolojik hastalık yoksa başlangıç eğitimi gibi, bu eğitimde 1 ay sürecek ve başarıyla sonuçlanacaktır. Bayraklı Köpek Eğitim Çiftliği bu konu da pek çok uzmana sahiptir. Bilinen tüm klasik eğitimlerin dışında, köpek eğitim çiftliklerinde ki uzmanlar, bir de pozitif köpek eğitimi vermektedir.

İzmir Köpek Eğitim

Pozitif Köpek Eğitimi

Bu eğitim kesinlikle dayak ve ceza ya da baskı gibi şeyler içermez. Uzmanlar sahibinin yaşadığı alana köpeği götürerek, eğitimi bu alan da verir. Bu şekil de sahibiyle köpek arasına çok zaman mesafesi girmez ve alışmak bu eğitimle daha kolay hale gelir. Köpek bu eğitimle, sırf komut uygulayarak robot gibi olmaz, psikolojisi bozulmaz ve canı yanmaz.

Pozitif eğitim ve klasik eğitim arasında ki fark, pozitif eğitim 2 aylıkken, klasik eğitim ise 5 aylıkken verilir. Pozitif eğitim de eğitmen köpeği sahibinin evine götürerek, komutları korkmadan yerine getirebilmesini amaçlar. Pozitif eğitim de, köpek bir nevi her şeyi isteyerek, mantığını kullanarak, daha mutlu bir şekilde yapar.

Pozitif eğitim de, eğitim sona erdiğin de, köpek sahibi neredeyse eğitmen e yakın bir bilgi birikimine sahip olmuş olur. Donanım sahibi olur. Bu şekilde ilerde oluşabilecek problemlerle nasıl başa çıkacağını bilir. Siz de köpek sahiplenmek ve bu eğitimleri almasını isterseniz,  kurumumuzu arayarak, yardım alabilirsiniz.

Bu yazı 548 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak