İletişim:
" target="_blank"> Tıkla Ara

Bornova Köpek Eğitim Merkezi

Paylaş
 

Günümüzde herkesin bir köpek sahibi olduğunu görebiliyoruz. Köpekler gerçekten sadık oldukları için sahiplerini koruyup, kollayabiliyor. Aynı zamanda bir ev ortamında köpek bakmak biraz zor olabilir fakat bunun için Bornova köpek eğitim merkezi gibi bir yerden köpeğiniz için eğitim talep edebilirsiniz. Çalışmayan birisi evde az çok köpeğini eğitebilir.

Fakat çalışan biri veya normal bir kimse eğitmen kadar profesyonel olamaz. Bunun için köpeğiniz için en doğru kararı sizin vermeniz gerekmektedir. Eğitim almayan bir köpek çok hırçın olabilmektedir. Hem sahibine karşı hırlama eylemi gösterebilir, hem de çevresindeki kişilere hırlayıp, farklı tavırlar sergileyebilir. Yavru bir köpeği eğitmek daha kolay olabilmektedir. Yalnız yetişkin olan bir köpek de her zaman eğitilebilir.

Köpeğinizin Sosyalleşmesine İzin Verin

Köpeğinizin sosyalleşmesi en önemli husus olmaktadır. Bu yüzden köpeğinizi küçük çocuklar gibi birçok kişi ile tanıştırıp sosyalleşmesini sağlayabilirsiniz. Bir köpek eğitmenin en önemli kuralı sosyalleşmedir. Köpeğiniz ile yürüyüşe çıkabilir, alışveriş yapabilirsiniz ve birçok etkinliğe dâhil edebilirsiniz. Bu sayede köpeğiniz kendini oldukça pozitif ve mutlu hissedecektir. Ayrıca köpeğiniz için düzenli bir evin olması çok önemlidir.

Köpeğinizin bulunduğu ortama ayak uydurması ve o aileye kendini ait hissetmesi önemli bir husustur. Küçüklükten itibaren Bornova köpek eğitim merkezi gibi bir yerden yardım alabilirsiniz. Çünkü köpeğinizin ev ortamında yaşaması için yemek saati, uyuyacağı yeri ve tuvalet eğitimi gibi konulara adapte olmasını sağlamaktır. 

Köpeğinizi İnsanlar İle Kaynaştırın

Isırma problemi olan köpek cinslerinin küçüklükten itibaren insanlar ile bir yerde tutmak çok önemlidir. Pitbull ve Dogo gibi güçlü köpekler, küçük yaştan itibaren köpeğin sosyalleşmesi insanlar ve diğer evcil hayvanlar açısından önemlidir. Çünkü dost canlısı, sevecen ve oyuncu olabilirler. Köpeğinizin size olan tutumu küçükken başlamaktadır. Başıboş olarak büyütülen köpekler çevresine ve sahibine karşı hırçın tavırlar sergileyebilirler. Bu yüzden ev ortamına uygun bir köpeğiniz olsun istiyorsanız Bornova köpek eğitim merkezi gibi bir yerden temel itaat eğitimi alması çok önemlidir.

Bir Köpeği Ne Kadar Yalnız Bırakabilirsiniz?

Bu eğitim sonucunda hem köpeğiniz size daha sadık olur, hem de sizin sözünüzden dışarı çıkmaz. Bunun yanı sıra büyük köpek ırkları sosyalleşme ortamında çok bulunmadıkları zaman saldırgan bir kişilik sergileyebilirler. Belirli köpek cinsleri yavruluktan itibaren eğitildiği zaman son derece sevimli, sevgi dolu ve dost canlısı olurlar. Bu yüzden köpeğinizin kontrollü bir şekilde hareketler yapması için yavru köpek eğitim merkezinden destek alınabilir.

Köpeğinize Kurallarınızı Öğretin

Köpeğiniz ile yaşadığınız zaman onun her zaman kendi istediği ve bildiği gibi davranışlar sergilemesi size ve çevrenize zarar verebilir. Köpeğin doğru bir eğitim alması sonucu otoriterin sizde olduğunu anlaması sağlanacaktır. Otorite ise köpeğinizin hareketlerini gözlemleyerek onun istediklerine doğru karar verme durumudur.

Terapi köpekleri zihinsel engelli çocuklara 'yoldaş' olacak

Köpeğinize her zaman saygı ve sevgi ile yaklaşmanız gerekmektedir. Bu konu size karşı olan tutumunu ifade edebilmektedir. Ayrıca sizin istedikleriniz için köpek kesinlikle ısrarcı olunmamalı ve zorlanmamalıdır.

Köpeğiniz ile zaman geçirip onunla bol bol vakit geçirmeniz gerekmektedir. Bu duruma oldukça sevinip mutlu olabilir. Aynı zamanda köpeğinize karşı sabırlı, sakin, zarif ve sevgi dolu olmanız gerekmektedir.

Evcil hayvan sahibi olmak sabır gerektiren bir durumdur. Ayrıca köpeğinize karşı sevgi sahibi olmanızı gerektirir. Bunun yanı sıra köpekler ile oyun oynamak ve antrenman yapmak hem beden açısından, hem de zihin açısından oldukça önemli bir durumdur. Belirli saatlerde oynayacağınız oyunlarda köpeğinizin size olan bağlılığı artacaktır. Bu gibi durumlarda kurumumuzdan hizmet alabilirsiniz.

Bu yazı 646 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak