İletişim:
" target="_blank"> Tıkla Ara

Seferihisar Köpek Eğitim Çiftliği

Paylaş
 

Köpekler, gerek insanlara gerekse diğer köpek dostlarına karşı gözle görülebilir bir sosyalleşme deneyimini yaşamalıdır. Seferihisar Köpek Eğitim Çiftliği özellikle de köpek sosyalleşmesi başta olmak üzere pek çok konuda köpeğinizin gelişim sürecine tanıklık etmek isteyen ve bu konuda işini severek yapan eğitmen kadrosundan oluşan bir eğitim çiftliğidir. Köpeğinizin eğitim ve gelişim sürecinde emin ellere emanet edebileceğiniz bu eğitim çiftliğinde işini layığıyla yapılan köpek eğitmenleri, köpeğinizin sosyalleşirken aynı zamanda görsel bir eğitim almasını da sağlarlar. Bu, köpek psikolojisi üzerine uygulanan teorik yöntemlerin yanına pratik uygulamaların da sıkça eklendiği anlamına gelir.

Dünyanın En Zeki ve En Akıllı Köpekleri


Köpek Eğitimleri Nasıl Olmalıdır?

Köpeklere verilen eğitimler köpeklerin ırk, yaş, karakter gibi özellikleri ile doğru orantılıdır ve bu özelliklere göre şekillenir. Köpeğinizin cinsi hakkında ne kadar bilgi sahibi olursanız olun işinin ehli eğitmenlerin bu işin altından daha kolay bir şekilde kalkacağını unutmayın. Öte yandan eğitim verdiğini iddia eden çoğu yerde bazı ihlaller olduğu görülmüştür. Alman ekolü adıyla gösterilen bu eğitimler ile köpekler çoğu zaman ya aç bırakılır ya da acımasızca eziyet görürler.

Temeli rüşvet ve açlığa dayalı bu eğitim merkezlerini çok iyi araştırmalı ve bu tür yerlerden can dostunuzu korumalısınız. Bu tür yerler çoğunlukla pozitif eğitim verdiğini iddia eden yerlerdir ve aslen köpek psikolojisinden asla anlamayan kurumlardır. Seferihisar Köpek Eğitim Çiftliği bu noktaya çok dikkat eden bir eğitim merkezidir ve köpek eğitiminin ancak ve ancak sevgiden geçeceğinin farkındalığında olan bir kurumdur.

Asla Yapılmaması Gerekenler

Sahipleri tarafından bilinçli ve bilinçsiz şekillerde köpeklerde oluşturulmuş olan negatif davranış özelliklerinin mutlaka düzeltilebilmesi gerekir. Sahibinde olan negatif ve hatalı davranışlar köpek psikolojisine doğrudan yansıyacaktır. Köpek eğitmenleri bir köpeği gözlemlediğinde çok aykırı davranışlar gözlemlerse bunun altında sahibinin davranışlarını arayabilir.

Dünyanın en akıllı en zeki 15 köpek cinsi

Köpek eğitmenleri bu noktada uygun bir dille köpek sahibi ile iletişim kurarak doğru ve yanlış hakkında köpek sahibini bilgilendirirler. Bilinçlendirilen köpek sahiplerinde köpeğe olan davranış biçimlerinde düzelmeler gözlemlenmiştir. Köpekler maruz kaldıkları kötü davranışları belleklerine kaydeder ve bunları asla unutmazlar.

Köpek ve Sahibi Arasındaki Bağın Oluşması

  • Moraliniz bozuksa bunu kesinlikle köpekten çıkarmayın. Onlar böyle durumları umursamaz gibi görünürler ama aslen bunların hiçbirini unutmazlar.
  • Köpeğinize bir konuda davranış kazandırmak istiyorsanız sevginin eşsiz gücünü kullanın. Doğa adeta sevgi üzerine kurulmuştur. Doğa üzerindeki hiçbir canlı sevgiden yoksun bırakılarak eğitilemez.
  • Onun yanında daima keyif aldığınızı belli edin. Evcil hayvanların hepsinde olduğu gibi köpekler de çocuk gibidir. Bebeğinizi düşünün; sizin ilginize adeta muhtaç olan sevimli minikleriniz gibi köpekler de ilginizi beklerler. Siz ona sevgi gösterdikçe yanınızda olmaktan keyif duyarak size koşulsuz bir bağ ile bağlanırlar.
  • Köpeğinizin eğitime ihtiyacı olduğu bir gerçek olsa da sürekli olarak onu eğitimlerle sıkmayın. Eğitim zamanlarında da onunla zevk alacağı oyunları oynayın ki kendini sorumlu hissetmesin. Köpeklerde olan iletişimizde onu daima kendi yerinize koyun. Başınızda otoriter birinin öfkeli ve baskıcı tavırlarından kaçardınız değil mi? Bu noktada köpeğinize hak verin, ona zaman tanıdıkça eğitime karşılık verecektir zaten.
  • Köpeğinizi her doğru bir harekette bulunduğunda ödüllendirin. Bunu yaptığınızda neyin doğru neyin yanlış olduğunu görecek ve davranış donelerini olumlu olarak biçimlendirecektir. Öte yandan yine iyi bir şey yapmasının hemen ardından ona güler yüzle davrandığınızda onun da mutlu olacağını göreceksiniz. Bir diğer dikkat edilmesi gereken husus da davranışın anında ödüllendirilmesidir. Köpeğiniz bu sayede ne konusunda ödüllendirildiğini anlayacaktır.

Bu davranışlara ek olarak iyi bir eğitmenden destek alarak süreci en iyi şekilde yönetebilmek için Seferihisar Köpek Eğitim Çiftliği eğitmenleriyle tanışmalısınız.

Bu yazı 795 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak