İletişim:
" target="_blank"> Tıkla Ara

Narlıdere Köpek Eğitim Çiftliği

Paylaş
 

Profesyonel olarak öğretim ve eğitime gelen bir köpek, ilk etapta eğitmen ile birlikte bir dostluk bağı kurar. Köpek eğitim merkezlerindeki ilk dikkat edilen hassas nokta budur. Eğitmen köpeğin karakteri hakkında bilgi sağladıkça aralarındaki bağ kuvvetlenir. Köpeğe ait cins, beden dili ve hiyerarşik yapısı gibi bilgilerden yola çıkan eğitmen zaman içinde köpeğin kimliği hakkında daha net bilgi sağlayarak eğitimi ona göre şekillendirecektir.

Narlıdere Köpek Eğitim Çiftliği içinde bulunan tüm eğitmenler köpek üzerinde saptadıkları olumsuz tavır ve davranışların kaynağını tespit ederek bunları tamir etmenin üzerine giderler. Bu noktada da köpek ile birlikte aynı dilden konuşarak üzerinde oluşan negatif donelerin yıkımını gerçekleştirmeye yönelik eğitim çalışmalarında bulunurlar. Köpeklerin günlük hayatta yapması gerekenleri komut olmadan yapmasına yönelik çalışmalar uygulanırken köpek sahibi de bu konu hakkında bilgilendirilir. Köpek eğitim seansları bir nevi köpek sahiplerinin de bilgilenmesine yarayan seanslardır.

Profesyonel Köpek Eğitimi

Canlı psikolojisinin gereği olarak bir canlı kendine üzüntü ve acı veren olayları bilinçaltına itekler. Çünkü bu günlük hayatı gerçekleştirebilmesinin gerekliliğidir. İnsanlarda alışık olduğumuz bu durumun aynısını köpeklerin yaşadığını söylemeden olmaz. Bu sebeple köpeğinize eğitim verdiğini iddia ederek acı, baskı ve eziyet ile ders veren eğitimcilere köpeğinizi kesinlikle emanet etmeyin. Köpeğin bu gördükleri ne yazık ki sonraki dönemlerine etki edecektir.

Narlıdere Köpek Eğitim Çiftliği köpek eğitiminde bu noktalarda hassasiyet gösterir ve köpeklerin anlayacağı ortak bir dilin peşinde olan çalışanlardan oluşur. Köpeklere eğitim vaadi ile verilen acı ve eziyetler istemsizce köpeklerin bilinçaltına itilerek yetişkinlik dönemlerinde davranış bozukluğu olarak dışa vurulmaktadır. Bu sebeple basmakalıp ve baskıcı eğitimlerden köpeğinizi uzak tutmalısınız. 

Dünyadaki En Akıllı 15 Köpek Cinsi - Mynet trend

Köpek eğitimine soyunmuş olan kişilerin en başta hayvanlara çok büyük bir ilgisi olması gerekir. En başta insan ve köpek psikolojisinden çok iyi anlaması gereken köpek eğitmenleri, köpeklerin beden dilini, beden yapısını, köpeklerin ortak olarak kullandığı dili, hiyerarşik yapıyı bilen kişilerden oluşmalıdır. Köpek eğitimi en başta sabır isteyen bir iştir. Sabrına hâkim olamayan bir kişinin köpek eğitmeni olması söz konusu bile değildir.

Köpek Eğitmenleri

Köpeğinizin eğitiminde güveneceğiniz bir nokta olan Narlıdere Köpek Eğitim Çiftliği eğitmenleri, köpekler için eğitimi keyifli hale getirmeyi nihai hedef haline getirmiş hayvan sever kişilerden oluşur. Köpeklerin eğitimde emanet edilecek kişilerin haiz kişiler olması uzun vadede sorunlar getirecektir. Köpeklere acımasızca davranan kişilerden biri ile eğitimde bulunan köpeğiniz, eğitim sonrasında yaşadığı travmaları atlatmış gibi görünse de uzun vadede psikolojisine etki etmiş travmalar olarak bir gün her şey ortaya çıkacaktır.

Köpekler İnsan Dilinden Anlar Mı? - Türkiye'nin Bilgi Kılavuzu

İyi bir köpek eğitmeni köpeğin ait olduğu ırk özelliğini bilmeli ve nabza göre şerbet veren biri olmalıdır. Eğitim esnasında köpek sıkıldığını göstermeye başlarsa ara vermek ve daha fazla üstüne gitmemek gerekir. Öte yandan köpek eğitmenliği işine gönül veren birinin maddi kaygılardan dolayı bu işi yapmıyor olması gerekir. Tamamen gönüllü olmalı ve hayvanlara ilgisini tutku haline getirmiş bir kişinin hayvan eğitmeni olmasından söz edebiliriz.

Köpek Eğitiminin Önemi

Narlıdere Köpek Eğitim Çiftliği köpek eğitimin ne denli önemli olduğunu bilen bir merkezdir. Tüm uzmanlarca kabul edilen bir görüşe göre köpekler kesinlikle yavruluk döneminde eğitilmelidir. Ağaç yaşken eğilir misali bir köpeğin yaşı ne kadar geçerse eğitimi de o kadar çok zorlaşır. Davranış bozukluğu gösteren bir köpeğe öfkelenmek yerine davranış bozukluğunun kaynağına bakmalısınız. Yavruyken alınan bir köpeğin en geç altı aylık halinde eğitime tabi tutulması gereklidir.

Bu yazı 582 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak