İletişim:
" target="_blank"> Tıkla Ara

İzmir Aliağa Köpek Eğitimi

Paylaş
 

Köpek sahibi olmak kesinlikle sorumluluk gerektiren bir durumdur. Bunun için iki tarafında bu sorumluluğu üstlenmesi gerekmektedir. Beraber mutlu ve mesut yaşamanız için köpeğin eğitilmesi şart olmaktadır. Öncelikli olarak kopek için tuvalet eğitimi önemli bir husustur. Bunun için köpek evde yetiştirilirken evin bir yerine mi, yoksa her yemekten sonra dışarı mı yapması gerekir bunu belirlemeniz lazımdır.

Bu durumu belirledikten sonra eğitim konusuna başlayabilirsiniz. Köpeğinize ne kadar saygılı ve nazik davranırsanız köpeğiniz de bu konu için o kadar tutarlı bir tavır sergileyebilir. Ayrıca bunun için İzmir Aliağa köpek eğitimi tarafından yardım alabilirsiniz. Kopeğinizin sadık, sevecen ve sevgi dolu tavırlar sergilemesi için eğitim alması gerekmektedir. Köpek erken yaşta eğitime başlar ise o durumda algıları tam olarak açık olduğundan dolayı komutları daha iyi ve çabuk olarak öğrenecektir.

Köpeğe Nasıl Eğitim Verilir?

Köpeği eğitip, doğruları öğretecek ola tek kişi sahibi olabilir. Bunun için bir eğitmen tarafından yardım alıp kendinizde köpeğe bir şeyler öğretebilirsiniz. Fakat bu süreçte köpeğinize karşı sakin ve sabırlı olmanız gerekmektedir. Ayrıca köpeği istediğiniz her yerde eğitebilirsiniz. Çünkü köpeğiniz ne kadar farklı ortamlara girerse bir şeyleri o kadar iyi öğrenebilir.

İzmir Aliağa köpek eğitimi tarafından köpeğiniz başka sınıflara katılarak diğer köpekler ile bir araya gelmesi sağlanıp, sosyalleşmesine izin verilmelidir. Böylece köpek sizi daha iyi anlayıp, çevresine karşı nasıl bir tavır sergileyeceğini sosyalleşerek öğrenmiş olur. Bu yüzden köpeğin en iyi ve düzenli bir şekilde eğitilmesi şarttır. Eğitim konusunda bir eğitmenden yardım aldığınız zaman köpeği istediğiniz her yerde çok sıkmamak koşulu ile eğitebilirsiniz.

Başıboş, eğitim almamış hayvanlar genellikle çevresine ve sahibine karşı hırçın davranabilirler. Bu nedenle ev ortamında bir köpek yetiştirmek istiyorsanız mutlaka itaat eğitimi alması gerekmektedir. Böylelikle oturması, kalkması ve yatması gibi konuları öğrenmiş olabilir. Aynı zamanda size karşı sadık olabileceğinin yanı sıra sizin kurallarınızın dışına çıkamayacağını da iyi bilir.

Köpeği Doğru Eğitmek Dost Canlısı Yapar

Yetişkin köpek ırkları sosyalleşme ortamına çok dâhil edilmediği zaman hırçın ve saldırgan bir kişiliğe sahip olabiliyor. Bazı köpek ırkları ne kadar küçük yaşta eğitilir ise, o kadar sevgi dolu ve dost canlısı olabilmektedir. Köpeğinizin her zaman kontrollü bir davranış ve hareket sergilemesi için İzmir Aliağa köpek eğitimi gibi bir yerde eğitim alması gerekmektedir.

Ayrıca çalışıyorsanız ve bütün gün köpeğiniz evde tek kalacak ise bu durum ile ilgili köpeğinizi eğitmeniz gerekmektedir. Çünkü evde tek kalan bir köpek havlama, ağlama ve o ortama zarar verme gibi tavırlar sergileyebilir. Bu gibi tavırlara karşı sizin sabırlı, sakin ve anlayışlı olmanız gerekmektedir. Evde olmadığınızı her zaman böyle olacağını göstermeniz gerekmektedir.

Bunun yanı sıra eve zarar veren köpeğinize kızdığınızda ve kötü davrandığınızda her eve döndüğünüz zaman panik içerisinde olan köpeğiniz yine evi aynı şekilde dağıtacaktır. Bu yüzden ona küsmek ve kızmak yerine dost olduğunuzu hatırlatmanız gerekmektedir.

Köpeğiniz ile Oyunlar Oynayın

Ayrıca köpeğiniz ile ne kadar oyun oynarsanız hem beden, hem de zihin gelişimine o kadar yardımcı olmuş olursunuz. Köpeğiniz ile oyunlar oynayıp, antrenmanlar yaparsınız o kadar sevinir ve size bağlılığı artar.

Köpeğinize karşı anlayışlı, sakin, saygılı ve sevgi dolu yaklaşırsanız düzenli ve kontrollü bir biçimde oyun oynamasına yardımcı olursunuz. En önemlisi ise köpeğinizin ne tür oyunlar sevdiğidir. Bu yüzden köpeğiniz ile ilgili hizmeti kurumumuzdan da alabilirsiniz.

Bu yazı 596 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak