İletişim:
" target="_blank"> Tıkla Ara

Bergama Köpek Eğitimi

Paylaş
 

Hayvansever insanların oldukça fazla sayıda olduğunu bilmekteyiz. Hayvanların insanlara karşı duymuş oldukları sıcaklıklar ve eğitilebilir olmaları insanların onlarla arasındaki bağı daha fazla artırmaktadır. Özellikle köpekler eğitildiği zaman bizler ile aynı ortamda rahat bir şekilde yaşayabilecek duruma gelmektedirler.

Köpeğinizi edebilmek için farklı teknikleri kullanmanız gerekmektedir. Her ırkın, her yaş grubunda köpeğin eğitimi için farklı çalışmalar gerekebilmektedir. Bu neden ile köpeğiniz ile ilgili bir eğitim yapmak istiyorsanız bu konu hakkında profesyonel anlamda hizmet almanız gerekmektedir.

Bu eğitimi kendiniz öğrenip verebileceğiniz gibi bu konuda hizmet veren firmalar ile de iletişime geçebilirsiniz. Bergama köpek eğitimi olarak bizler de aramış olduğunuz bu eğitimlerin içeriklerini güzel dostlarınız için en güzel şekilde hazırlayarak sunmaktayız.

Köpek Eğitimi Aşamaları

Köpek eğitimi ile ilgili olarak farklı aşamalar olduğunu söyleyebiliriz. Köpeklerin eğitilebildiği en güzel yaş aralığı ise 6-9 ay diyebiliriz. Tabii ki belirtmiş olduğunuz bu süre köpeklerin ırklarına göre değişebilmektedir. Köpek eğitiminde yapılması gereken ilk eğitim temel itaat eğitimidir diyebiliriz. Temel itaat eğitiminde köpeğe basit komutlar öğretilmektedir.

Bu komutlar öğretilirken köpeğin tasmasının boynunda olması temel itaat eğitiminin özelliklerinden bir tanesidir. Köpeğe oturması, oturup beklemesi, hayır, evet gibi komutlar vererek hareket etmesi bu temel itaat eğitiminde öğretilebilmektedir.

Normal gelişim düzeyindeki herhangi bir sorunu olmayan köpeğin temel itaat eğitiminde başarı sağlayabilmesi ortalama 5 hafta sürmektedir. Tabii burada da yine köpeğin yaş aralığı, cinsi gibi çeşitli faktörler bu sürenin uzamasını veya kısalmasını sağlayabilmektedir.

Köpekler İçin Temel İtaat Eğitim Aşamaları

Köpekler için temel itaat eğitimi aşamalarında öncelikli olarak köpeğe basit komutlar anlatılmaktadır. Bu komutlardan bir tanesi köpeğe durması komutunun verilmesidir diyebiliriz. Köpeğin kalabalık bir ortamda veya sakin bir ortama sahibini dinleyecek şekle gelene kadar bu eğitim verilmektedir. Köpeğin beklemesinin yanı sıra oturması ile ilgili olarak da temel itaat eğitimi verildiğini söyleyebiliriz.

Köpeğin oturup beklemesi konusunda da yine bu aşamada eğitim verildiğini iletebiliriz. Fakat unutulmaması gerekmektedir ki temel itaat eğitiminde verilen bütün komutlarda köpeğin bu aşamaları daha kısa sürede yapması sağlanmalıdır. Yani köpeğe temel itaat eğitimi verilirken bekleme süresi, hareket süresi kısa tutulmalıdır. Temel itaat eğitiminde takip et komutu köpeğin sahibi ile aynı hızda yürümesini veya durmasını sağlayacak bir eğitimdir.

İleri İtaat Eğitimi Nasıl Verilir

Köpeklere temel itaat eğitimi ile ilgili olarak başarı sağladıktan sonra daha farklı şeyler öğretilebilir. Köpeklere öğretilecek olan bu aşamalar gerek şov amaçlı olarak gerek ise köpeğin daha gelişmiş şekilde zaman geçirmesini sağlamak için verilebilmektedir. Temel itaat eğitimini ileri itaat eğitiminden ayıran en önemli özelliklerden bir tanesi tasmanın ortadan kalkmasıdır.

Ankara Evde Köpek Eğitimi - Köpek Eğitimi Merkezi ve Evde Köpek Eğitimi

Temel itaat eğitiminde köpeğe bütün bu komutlar tasmalı iken verilir. İleri itaat eğitiminde ise bütün komutlar tasmasız olarak verilir. Yani ileri itaat eğitiminde köpeği uygulayabileceğiniz tek durum sizin otoritenizdir. İleri itaat eğitiminde de tıpkı temel itaat eğitimimde olduğu gibi temel komutlar öğretilir ve bunun dışında farklı şeyler de öğretebilirsiniz. Bergama köpek eğitimi olarak köpeğinizin eğitilmesi için gereken bütün aşamaları hassas bir şekilde sizlere sunmaktayız.

Köpek Eğitimi Nasıl Bir Süreçtir

Köpek eğitimi için geçireceğiniz süreçte sahiplerinin en merak etmiş oldukları konulardan biri can dostlarının kendilerinden uzaklaşması, ev ortamından ayrılması gibi durumlardır. Firmamız bununla ilgili olarak sizinle ön görüşme gerçekleştirmektedir.

Köpeğe eğitim verdiğiniz süre boyunca zaman zaman sizinle vakit geçirmesini sağlayarak hem can dostunuzun ortamınızdan uzaklaşmaması hem de sizinle olan bağının kaybolmaması için çaba sarf etmekteyiz. Sahibi ile köpeğin aynı zamanda yaşamış olduğu alanın ilişkilerinin kopmaması için gereken bütün ayrıntıları Bergama köpek eğitimi olarak düşündüğümüzden emin olabilirsiniz.

Ücretlendirmeler konusu ise eğitimin içeriklerine göre köpeğin eğitim sürecinde ne kadar zaman ayırdığına göre değişiklikler gösterebilmektedir. Sizlerde köpek eğitimi için güvenilir bir firma arıyor iseniz bizlere ulaşabilirsiniz.

Bu yazı 478 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak