İletişim:
" target="_blank"> Tıkla Ara

Dikili Köpek Pansiyonu ve Oteli

Paylaş
 

Günlük hayatta hemen hemen herkesin bir köpeği vardır. Köpeklere düşkün olan ve onlarla iyi anlaşan kişiler genellikle köpek sahibi olabilir. Kimileri ısırır diye korksa da köpekler gerçek anlamda dost canlısı hayvanlardır. Aynı zamanda küçük bir bebek gibi bakıma ve ilgiye ihtiyaçları olabilmektedir. Bu nedenle her zaman köpekler ile ilgilenmek gerekir. Özellikle bir yavru köpek sahibiyseniz, mutlaka yavruluktan itibaren dikili köpek pansiyonu ve oteli gibi bir yerden eğitim alması gerekmektedir. Çünkü bir yavru köpek ne kadar küçüklükten itibaren sosyalleşmeye başlarsa o kadar kendine güveni artar. Bunun yanı sıra yoğun bir iş temposu halindeyseniz ve ara sıra kısa süreliğine iş seyahatlerine çıkmanız gerekiyorsa köpeğinizi olmadığınız süre içerisinde köpek oteli gibi özel yerlere bırakabilirsiniz. Böylelikle sizin içiniz rahat eder ve köpeğiniz de sizi hiç aramamış olur. Bu nedenden dolayı böyle bir yer her ikiniz açısından da iyi ve güvenilir bir yer olabilir.

Köpek Oteli Neden Tercih Edilmelidir?

Köpek oteli genellikle sizin bir tatil, işinizin gereği evinizde olmadığınız zamanlarda veya herhangi bir amaç için köpeğiniz ile beraber olamayacağınız süre zarfı içerisinde köpeğinizi güvenli bir şekilde bırakacağınız yerdir. Burada köpeğiniz ile eğitmenler oyunlar oynayıp, antrenmanlar yapabilmektedir, başka köpekler ile köpeğiniz sosyalleşebilmektedir, temel ihtiyaçları karşılanmaktadır ve köpeğiniz başına bir şey geldiğinde veteriner tarafından sağlık kontrolü yapılmaktadır. Bunun yanı sıra köpeğinize ait kalacağı ayrı bir oda sunulmaktadır. Bu nedenle dikili köpek pansiyon ve oteli bu gibi sebeplerden dolayı fazlasıyla tercih edilmektedir. Aynı zamanda otelin bahçesinin olması, diğer köpekler ile bir araya gelmesi ve köpeklerin orada çıkıp oynaması veya gezmesi onlara çok iyi gelecektir. Köpeğinizin her zaman kontrollü bir şekilde hareketler sergilemesi için oldukça iyi bir yavru eğitimi yerinden destek alması gerekmektedir. Bu konuda köpek oteli yerleri de oldukça ilgilidirler. Köpeğinize en iyi eğitimi ve konforu sunmak için imkanlar sunmaktadır. Bu yüzden doğru bir eğitim alan köpek her zaman otoriterin sizde olduğunu bilecektir ve ona göre hareket edecektir. Bu nedenle köpeğinizin size karşı olan hareket ve tavırlarına her zaman saygı ve sevgi ile yaklaşmanız gerekmektedir. Kendi istekleriniz için asla köpeği sıkmamalı ve zorlamamalısınız. Onun isteklerine olabildiğince zaman ayırmanız gerekmektedir. Bu nedenle köpek oteli gibi yerler oldukça iyi olabilmektedir. Günümüzde böyle yerlerin bulunması nedeniyle köpeklerde kendilerini özel hissedebiliyor.

Köpek Otelinde Neler Bulunmaktadır?

Köpek otellerinde genellikle her köpeğin kalabileceği ayrı odalar bulunmaktadır, onların rahatça gezip antrenmanlar yapacağı çiftlik gibi bahçe bulunmaktadır, köpeklerin sosyalleşmesi ve diğer her türlü eğitimlerin yapılabilmesi için eğitmenler bulunmaktadır ve de köpeklerin başına bir şey gelmesi veya rahatsızlanmaları açısından veteriner bulunmaktadır. Tüm bunların hepsinin olduğu bir yerde köpek sahibinin yanındaymışçasına kendisini huzurlu hissedebilir. Köpekler sahiplerine çok düşkün ve çok bağlıdırlar. Bu yüzden sahiplerinden ayrılmak istemezler. Fakat acil olması gereken durumlar için dikili köpek pansiyonu ve oteli gibi yerler köpeğinize sizi hatırlatmayacaktır. Çünkü orada vakit geçirirken zamanın veya günlerin nasıl geçtiğini anlamayacaktır. Bu nedenle içiniz rahat bir şekilde köpeğinizi bırakabileceğiniz yer bulunmaktadır.

Köpek Otelinde Verilmesi Gereken Eğitimler

Eğerki bir yavru köpeğe sahipseniz küçüklükten itibaren egitim alması gerekmektedir. Çünkü yavru köpek eğitim konusunda yavruluktan itibaren her şeyi daha iyi anlayıp, daha iyi öğrenir. Köpeğinize genellikle önce itaat eğitimi ve tuvalet eğitimi ve mama saati için eğitim verilmektedir. Bunun yanı sıra köpeğiniz diğer evcil köpekler ile bir araya gelerek sosyalleşmeyi öğrenir ve böylece kendine olan güveni ve size olan bağlılığı artar. Aynı zamanda köpeğe belirli başlı komutlar öğretilebilir. Otur, kalk, yuvarlan, zıpla, gel, el ver gibi birçok komutları köpekler öğrenebilir. Ayrıca köpeğinize bir komut verdiğiniz zaman onu o yöne doğru yönlendirdiğiniz takdirde o yöne doğru gidip dediğinizi yapacaktır. Yavru köpekler bu tür şeyleri anlamakta biraz zorlanırlar fakat yetişkin bir köpek bu konuda daha akıllı ve tecrübeli olabilir. Ne kadar erken eğitim verilir ise köpeğiniz o kadar iyi şeyler öğrenebilir. Bu nedenle en iyi hizmeti kurumumuzdan alabilirsiniz.

Bu yazı 907 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak