İletişim:
" target="_blank"> Tıkla Ara

Foça Köpek Eğitimi

Paylaş
 

Foça Köpek Eğitimi

Hayvanlar âleminden, doğdukları anda insanlara karşı tek sevgi besleyen hayvan türü köpeklerdir. Köpek dışında hiç bir hayvan türü, bu şekilde dünyaya gelmez. Bu durumdan dolayı, insanlar köpeklere yakınlık göstermese bile, onlar insanları çoktan benimsemiştir. Sahibi olduğunu hissettiği andan itibaren, sahibinin kokusunu benimserler. Bulundukları alanlarda sahibinin eşyasıyla bağlantılı olarak uyumak isterler çünkü bu koku onları rahatlatır. İnsanlarla köpekler çok iyi dosttur. Dostluklarının yanı sıra, insanlar köpekleri birçok iş için kullanırlar. Özellikle koku alma yetileri çok fazla gelişmiş olduğu için, kayıp insanları çabuk bulabilirler.

Polis köpekleri aldıkları özel eğitim sayesin de, tehlikeli maddeleri bulabilirler, yine eğitim gören köpekler, engelli insanlara yardım etmeleri için de yetiştirilebilirler. Bu yüzden aynı insanlar gibi köpekler de, eğitim alıp, yetiştirilebilirler.

Köpek eğitimi, köpekler için en kaliteli eğitimi veren yerlerde yapılır. Köpeğe pek çok eğitim verilerek, bu alanlarda yetiştirilir. Bir köpek eğitimi uzmanı tarafından, köpeğin kişilik analizi yapılarak sorunları tespit edilip, bu konular da eğitime ağırlık verilerek, eğitime başlanır. Köpek eğitim merkezin de eğitimin kuralı ve temeli olarak bir kaç önemli, ilk eğitim verilir. Bu eğitimler den bahsetmek gerekirse şu şekildedir;

Evde Köpek Eğitimi Nasıl Verilir?

Temel itaat Eğitimi

Köpek eğitiminin en önemli ve başlangıç bölümüdür. Temel itaat eğitimini tamamlamamış bir köpek, doğal olarak diğer eğitimlere de başlayamaz. Temel itaat eğitiminde tasma kullanılır. Gün içerisinde en çok bu eğitim kullanılır. Tasma kullanılarak köpek kontrol altına alınır ve dikkati daima sahibinin üzerinde olur.

Köpeğin herhangi başka bir problemi yoksa, yaklaşık olarak 1 ay içerisin de bu eğitim tamamlanmış olur. Temel eğitim için köpeğin ırkı fark etmez tüm köpekler bu eğitimi alabilir. Temel itaat eğitimin de öğretilen komutlar ise takip, gel, otur, bekle, yat, aferin ve hayır gibi komutlardır.

İleri İtaat Eğitimi

Temel itaat eğitim aşamasını geçmiş olan köpekler, ileri itaat eğitimi almaya hazır hale gelmişlerdir. İleri itaat eğitiminde, tasma kullanmaya artık yer verilmez. Tasma takılı olmadan da, köpek tüm komutlara uyar ve bunları uygular. Yine tasmalı da olsa bu aşamada, verilen komutları başarıyla yerine getirir. Köpekte herhangi bir davranış bozukluğu, aşırı sinirlilik yoksa, temel itaat eğitiminde olduğu gibi, bu eğitimi de 1 aylık bir sürede başarılı bir biçim de tamamlar. İleri itaat eğitiminde de, temel itaat eğitiminde tasmalı şekilde öğretilmiş olan komutlar, tasmasız olarak uygulanır.

Davranış Eğitimi – Köpek eğitimi – İş ve Spor Köpekleri

Tuvalet Eğitimi

Tuvalet eğitimi genellikle yavru köpeklerin yaşadıkları temel ve en önemli sorunlardan birisidir. Köpekler tuvaletlerini rastgele yaptıkları için, eğitilme işlemi bitip eve gönderildikten sonra da, belirli bir bölgeye tuvalet ihtiyaçlarının giderilmesi için eğitim verilir. Genellikle köpek ve sahipleri arasında bu konudan dolayı bazı sorunlar olur ve bazı köpek sahipleri köpeklerini geri vermek isterler. Ya da başka birine verirler. Bu tuvalet eğitimi ile köpeğe tuvalet alışkanlığı kazandırılır ve bu konuda herhangi bir sorun ile karşılaşılmaz. Bu bölümde ki en önemli nokta, köpeğe kızıp öfkelenmemektir çünkü, köpekte davranış bozukluğuna yol açabilir.

Köpekler için tuvalet eğitiminde öğretilenler, köpeğin tuvaleti geldiği zaman uyarması, isteğinize bağlı olarak dışarıya ve ya sahibinin istediği bölgeye yapmasını sağlamaktır. Genel olarak köpek tuvalet eğitimi 4 seansta sona erer ve hiç bir problem yaşanmaz.

Köpeklerinizin her türlü eğitimi alarak, istenilen düzeye gelmesi ve sorunların yaşanmaması için gerekli temrl eğitimi almasını isterseniz, bu kurum en iyi ve en kaliteli hizmeti, sizin ve köpeğiniz için sunacaktır.

Bu yazı 519 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak