İletişim:
" target="_blank"> Tıkla Ara

Urla Köpek Bakım Çiftliği

Paylaş
 

Köpek sahiplenmek isteyen ve bunun yanında köpeğini mutlaka bir eğitim merkezine emanet edeceğini düşünen herkesin mutlaka öncesinden köpek eğitim merkezini seçmiş olması gerekir. Köpek eğitim merkezinin yanlış bir yer olarak seçilmesi tahmin edeceğinizden daha büyük sorunlara yol açabilir. Pozitif eğitim adı altında köpeklere eziyet ile birlikte verilen eğitim merkezleri köpeğinizin ruhsal durumunu bozar. Bu da daha saldırgan ve öfkeli bir evcil hayvan anlamına gelir. Mutlaka bu eğitim merkezlerinin referanslı olup olmadığına bakmalısınız. Urla Köpek Bakım Çiftliği çalışanları, köpek psikolojisinden çok iyi anlayan ve köpeklere doğru eğitimin nasıl verilmesi gerektiği konusunda iyi bir bilgiye sahip olan kişilerden oluşur.

ucuz köpek egitimi | Ankara Köpek Eğitimi Köpek ırkları Beslenme ve Sağlık

Köpek Eğitiminde Önemli Hususlar Nelerdir?

İyi bir köpek eğitim merkezinin köpek eğitimi konusunda mutlaka dikkat ettiği hususlar vardır. Bunlar:

  • Köpek eğitimlerinin her köpek türü için uygun olduğu kanısı yanlıştır. Bunun sebebi bütün köpek türlerinin eğitilmeye uygun olmayışıdır. Bu sebeple köpek sahiplenirken köpeğin eğitilmeye uygun bir köpek türü olduğundan emin olmalısınız.
  • Köpeklere öğretmek istenilenler sıklıkla tekrarlanarak verilir. Tekrarlanan komutlar köpek için daha anlaşılır bir hale gelir.
  • Köpek eğitim merkezleri köpeklerin de insanlarda olduğu gibi bir dikkat seviyesinin olduğunu bilirler. Bu nedenle eğitimler köpeğin dikkatine göre bölünerek verilir ve köpek eğitim esnasındayken anlamadığını gösterirse eğitim sonlandırılır.
  • Köpeğinizi eğitim merkezine ne kadar küçük yaşta verirseniz sizin ve köpeğiniz için o kadar iyi olacaktır. Köpek eğitimlerine mutlaka bebek çağındayken başlanması gerekir.
  • İyi bir köpek eğitim merkezi köpeğe verilen her komutun aynı ses tonu ile birlikte aynı ciddiyetle verilmesi gerektiği bilir. Aksi takdirde köpek bu verilen komutları anlamakta güçlük çekebilir.
  • Köpek eğitim seanslarında köpeğe verilen ödüllerin teşvik amacı ile verildiğinin köpek tarafından algılanması sağlanmalıdır. Bu noktada eğitimcilerin en dikkat ettiği konu köpeğin bu teşvik amaçlı ödülleri rüşvet olarak algılamaması gerektiğidir. Böyle bir durum oluşursa ve köpek aldığı ödülleri rüşvet olarak görürse disiplinden yoksun bir eğitim söz konusu olur.
  • Köpek eğitimlerinde köpeğin olumlu hal ve tavırlarına verilen teşvik ödüllerinin yanında olumsuz hal ve tavırlarına da ceza verilmesi köpeğin eğitimi için oldukça önemlidir. Sözlü ceza vermeye örnek olarak, köpeğe sert bir biçimde “hayır” demeyi verebiliriz. Yine aynı şekilde tasmasından hafifçe tutmak da ona verilen hafif bir cezadır. Köpek eğitiminde verilen ödüller kadar cezalar da önemlidir.
  • Eğitimlerde önemli olan bir diğer konu da köpeklerin bir diğer gelecek eğitimi keyifle beklemelerini sağlamak gerekir. Bunun bir yöntemi de eğitim sonrası köpeğin keyif duyacağı bir oyunu oynamak gelebilir. Urla Köpek Bakım Çiftliği tüm bu hususlara hassasiyet gösteren bir merkezdir.
Bulut Köpek Eğitimi Ve Hizmetleri - Home | Facebook

Köpek Eğitim Merkezi Özellikleri

Köpek bakımı için başvurulması gereken noktaların belli özellikleri mutlaka taşıması gerekir. Bu özellikleri bünyesinde bulunduran köpek eğitim merkezi çalışanları, hayvan sever kişilerden oluşur ve bir köpeğin psikolojisi hakkında ileri seviyede fikir sahibi olan kişilerdir. Köpek eğitiminde ve bakımında can dostunuzu mutlaka sabırlı bir eğitmene emanet etmelisiniz. Bunun sebebi köpeklerin algılama yeteneklerinin insanlardan daha karmaşık olmasıdır. Eğitim süresi boyunca sabırla bekleyen bir eğitmen ancak köpeklerin dilinden anlayacaktır. Urla Köpek Bakım Çiftliği bünyesinde bu özellikleri taşıyan eğitmenleri bulunduran bir bakım çiftliğidir. Çiftlik çalışanları, köpeklere son derecede değer veren, önceliği köpeğin olabilecek en sağlıklı şekilde eğitilmesidir. Eğitimciler, köpekte bulunabilecek herhangi bir ruhsal durumu göz önünde bulundurarak bunu rehabilite etmeye çalışırlar.
Bu yazı 735 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak