İletişim:
" target="_blank"> Tıkla Ara

İzmir Bayraklı Köpek Eğitimi

Paylaş
 

Köpekler oldukça akıllı canlılardır. Yaşam alanlarımızda can dostumuz olarak bilinen bu canlıların ciddi manada eğitilerek farklı alanlarda bizlere yardımcı olduğunu söylememiz mümkündür. Bunun dışında can dostlarımızla aynı mekânları paylaşabilmemiz için bazı eğitimleri kendilerine vermemiz gerekmektedir.

Özellikle köpeklerin günlük hayatlarını devam ettirebilmeleri için temel eğitim basamakları bulunmaktadır. Bu eğitim basamaklarını verebilen birçok alan olduğunu söyleyebiliriz. Kendinizde bu aşamaları çalışarak köpeğinize verebilirsiniz. Köpeğinize vereceğiniz ilk temel itaat eğitimi için belirlenmiş bazı basamaklar bulunmaktadır.

Temel itaat eğitimi vermediğiniz köpeklerin diğer eğitimleri alması mümkün değildir. Bu sebep ile temel itaat eğitiminden başlayarak köpeklerinize bütün eğitim ve aşamalarını aldırmanız onların çok ileri seviyelerde eğitilmelerini sağlayacaktır.

Köpek eğitimi için altın değerinde 12 tavsiye

Temel İtaat Eğitimi Nedir?

Köpeklere verilmesi öngörülen eğitimlerden ilki temel itaat eğitimidir. Temel itaat eğitimine başlama yaşının 6 – 9 ay olduğunu söyleyebiliriz. Köpeklerin ırklarına ve cinslerine göre bu süreler değişkenlik gösterse de ortalama olarak 6-9 ay arasında bu eğitimin verilebileceğini söylemek mümkündür. Temel itaat eğitiminde otur, bekle, yat bekle, hayır gibi emirleri alabilmesine hazır hale getirilir.

Köpekler tasmalı olarak sahiplerine itaat etmeyi bu dönemde öğrenmektedirler. Köpeğin herhangi bir psikolojik durumu yok ise bu eğitimi 5 haftalık bir süre içerisinde alabilmeleri mümkündür. İzmir Bayraklı köpek eğitimi merkezi olarak bizler de köpeklerin eğitimi konusunda bütün ayrıntılarla ilgili hizmetlerimizi devam ettirmekteyiz.

Köpeklere Öğretilecek Bazı Komutlar

Köpeklerle ilgili olarak öğretilecek olan bazı komutları ayrıntılı bir şekilde anlatabiliriz. Köpeklere öğretilmesi gereken ilk komutlardan bir tanesi sahibini takip etmesidir. Köpek sahibini sol tarafında, sahibini geçmeden, onu takip edecek şekilde eğitilir. Bu eğitimdeki öğretilen şey köpeği sahibi yavaşladığında yavaşlaması, hızlandığında hızlanması öğretilmektedir.

Köpeklere bu komutlar öğretilirken dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan bir tanesi ise komutun sadece sakin ortamlarda değil kalabalıkta, yoğun ortamlarda da köpek tarafından algılanabilmesini sağlamaktır. Takip etme komutunun arkasından köpeklere otur komutu öğretilecek temel komutlardan biridir diyebiliriz.

Otur komutunda köpek sahibinin otur kelimesi ile beraber oturma pozisyonu almalıdır. Otur bekle pozisyonu ise diğer bir komut şeklidir. Bu komutta da köpeklerin oturur vaziyette sahibini bir süre beklemesi sağlanmalıdır. Fakat temel itaat konusunda köpeklere bu süreleri uzun zaman dilimleri olarak vermemelisiniz.

11 Maddede Temel Köpek Davranışları ve Açıklamaları | ListeList.com

İleri İtaat Eğitimi

Köpeklere temel itaat eğitimi verildikten sonra ileri itaat eğitimi verme isteği olanlar olabilmektedir. İleri itaat eğitimini temel itaat eğitiminden ayıran en önemli fark köpeğin tasmasız olmasıdır. Yani köpekte herhangi bir tasma olmadan tamamen otoriteniz ile bazı komutları vermeniz ile sonuçları almanız gerekmektedir.

İzmir Bayraklı köpek eğitimi olarak köpeklerin temel eğitiminin tam olduğuna kanaat getirdikten sonra sizlerin talebi doğrultusunda ileri itaat eğitimi konusunda da çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Şunu belirtmemiz gerekmektedir ki ileri itaat eğitimi tüm köpekler için uygun değildir. Bazı ırklarda ki köpekler temel itaat eğitimini mükemmel bir şekilde öğrendikten sonra ileri itaat eğitimini belli bir sürede öğrenebilmektedir. İleri itaat eğitiminde temel komutları tasmasız bir şekilde yaptırmanın yanı sıra şov amaçlı bazı komutları da verebilmek mümkündür.

Köpek Eğitim Ücretleri

İzmir Bayraklı köpek eğitimi ile ilgili olarak bütün ayrıntıları sizler ile yüz yüze görüşebiliriz.  Bu eğitimleri verirken güzel dostunuzun sizleri unutması gibi endişeleriniz oluşuyor ise bunlar içinde farklı alternatifler sunabilmekteyiz.

Dostlarınıza en iyi şekilde eğitim verirken aynı zamanda sizler ile olan bağının da sağlam bir şekilde koruyabilmek için sunmuş olduğumuz seçenekler fiyatlar ile ilgili olarak fikir vermektedir. Sizlerde köpeğinize temel itaat eğitimi, ileri itaat eğitimi gibi farklı eğitimleri vermeyi istiyor iseniz bu konuda profesyonel anlamda yardımcı olacak olan kurumumuz ile görüşebilirsiniz.

Bu yazı 581 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak