İletişim:
" target="_blank"> Tıkla Ara

İzmir Köpek Eğitimi Konak

Paylaş
 

Köpekler çok eski zamanlarda bu yana, insanoğluna avlanma da partner olmuştur. İnsanları korumuş ve insanlarla arkadaşlık etmiştir. İnsanoğlu da köpeklerin evrimleşmesin de büyük rol oynamıştır.

Tarihteki ilk köpekler, keskin koku alma ve keskin görme yetilerine sahiptir. İnsanlar da köpeklerin bu özelliklerinin ortaya çıkmasına yardımcı olmuş ve farklı köpek türlerinin ortaya çıkmasını sağlamışlardır. Köpekler insanlara karşı karşılıksız sevgi besleyen, tek hayvandır denilebilir. Bundan ötürü insanlar herhangi bir ilgi göstermese bile, köpekler insanları sahiplenmektedir.
Özellikle sahiplerini aşırı benimseyen köpekler, yine sahiplerinin eşyalarına da bağlı olur ve bu eşyalarla huzur bulurlar.

İnsanlarla köpekler çok iyi dosttur ve köpekler bu dostluğa daima sadık kalır. Köpeklerin en önemli özelliği, kayıp insanları koku yetileriyle bulmalarıdır. Yine tehlikeli maddeleri de bulan köpekler, polislerle birlikte de çalışmaktadır. Engeli olan vatandaşlara yardım eden köpekler de vardır.

Tıpkı insanlar gibi köpekler de, küçüklükten başlayarak belirli eğitimler alırlar. Köpek eğitim merkezleri, köpeklerin en iyi şekilde yetişmesi için gerekli tüm temel eğitimleri vererek, son derece verimli sonuçlar alırlar. Buralar da uzman eğitmenler bulunur ve her türlü köpek cinsini eğitmekle görevlidir. Köpek ilk olarak, temel eğitimi alarak yolculuğuna başlar. Temel eğitim olmazsa, diğer eğitimler faydalı olmayacaktır. İzmir Köpek Eğitimi Konak avantajları ile eğitimleri tamamlamanız mümkündür.

Evde Köpek Eğitimi Nasıl Yapılır? - Köpekler - VetRehberi


Temel Köpek Eğitimi Nedir?

Köpekler için ilk ve en önemli kısım temel eğitimdir. Temel köpek eğitimi, köpek eğitim merkezin de başarılı şekilde yapılır. Bu aşama da köpeklere tasma takılarak, köpekler kontrol altına alınır. Buradaki amaç, köpeğin bütün dikkatini sahibine vermesidir.

Temel eğitim,1ay gibi bir sürede sona erer. Burada temel eğitim için herhangi bir köpek ırkı ayrımı yapılmaz. Bu eğitim bütün köpeklere verilir. Köpek Temel eğitimin de, köpeğe temel komutlar öğretilir. Köpeğin oturması, kalkması, yatması ve sahibini takip etmesi gibi komutlar, bu eğitim aşamasında verilir. İzmir Köpek Eğitimi Konak profesyonel eğitmenleri ile köpeklere en iyi eğitimleri sunuyor.

Köpek Eğitimi Doğru Yapılmalı | EvHanimlari.Net - Ev Hanımlarının  Yaşantısını Kolaylaştıracak Bilgiler

İleri Köpek Eğitimi Nedir?

Temel köpek eğitiminin ardından, ileri eğitime geçiş dönemi başlar. Temel eğitim aşamasını geçen köpekler, artık ileri bir eğitim almaya hazır hale gelmişlerdir. Bu aşama da, köpeklere tasma takılmaz. Temel eğitim de öğrendiği tüm komutları yerine getirebilir. Tasma takılsa da takılmasa da, bir problem yaşanmaz.  

Köpeğin farklı bir rahatsızlığı yoksa temel eğitim de olduğu gibi bu eğitim sürecinde de, süre 1 aydır. Başka önemli bir konu da, köpeğin sonraki dönemler de ev hayatına uygun davranması ve alışması bakımından, köpeğe tuvalet eğitiminin verilmesidir. Yavruluktan itibaren alacağı eğitim sayesin de, köpek aile hayatına adapte olmak için tuvaletini nereye yapacağını, nerde yatacağını öğrenecek duruma gelir ve zorlanma olmaz.


Köpek Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?

Tuvalet problemi, köpeklerin yavruluktan itibaren, en çok zorlandığı konulardan bir tanesidir. Köpek eğitim merkezin de, köpeklere tuvaletlerini belirli bir yere yapmaları öğretilir. Bu eğitimi almayan köpek ve sahipleri arasında sorunlar yaşanır. Sahipler köpekleri vermek isterler. Eğitim bu kısım da çok önemlidir. Eğitim alan köpekler de bu problem olmaz. Köpeğe iyi davranmak kızmamak, köpeğin psikolojisi açısından son derece önemlidir.

Tuvaletini rastgele yapan köpeklere sahipleri öfkelenirler. Öfkeyle karşılaşan köpekler korkar ve korku sonucun da, bazı davranış bozuklukları ortaya çıkabilir. Bu eğitim kısmın da köpeklere, tuvaletinin geldiğin de uyarması, belirli yere tuvaletini yapmaya alışması, bir ev de yaşamaya başladığın da, tuvaletini nereye yapması gerektiği gibi eğitimler verilir. Yaklaşık 4 ders sonunda eğitim başarıyla sonuçlanmış olur. Köpekleriniz için en kaliteli ve gerekli olan eğitimi kurumumuzdan alabilirsiniz. İzmir Köpek Eğitimi Konak kurumumuzdan köpekleriniz için en iyi eğitimi alma şansınız vardır.

Bu yazı 501 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak