İletişim:
" target="_blank"> Tıkla Ara

Kemalpaşa Köpek Eğitim Merkezi

Paylaş
 

Köpek sahiplenme düşünceniz varsa ilk etapta dikkat etmeniz gereken önemli husus tercih edeceğiniz köpeğin yavru olmasıdır. Yavru köpekler eğitimi daha çabuk kabul eder ve sahiplerinin komutlarına çok çabuk uyum sağlarlar. Bir köpeğin eğitimine 3 ile 4 haftalık iken başlanması gerektiğini düşünen uzmanlar olduğu gibi 2 veya 3 aylık iken başlanması gerektiğini eğitmenler de vardır. Bunun hakkında kafa karışıklığı yaşıyorsanız Kemalpaşa Köpek Eğitim Merkezi çalışanlarından tavsiye isteyebilirsiniz. Yavru köpeğinizin sağlıklı bir şekilde gelişiminin sağlanabilmesi için eğitmenler elinden geleni yapacaklardır. Köpek sahiplerinin köpeklerine verecekleri ilk eğitim tuvalet, beslenme gibi temel gereksinimlerini nasıl karşılayacağı olmalıdır. Eğer köpek ile sahibi arasında sağlıklı bir iletişim kurulmadıysa köpekte akis davranışlara rastlanabilir.

Rottweiler ırkı bilgileri ve yavru satışı - Dev Pati

Eğitim Merkezi Çalışmaları

Sahiplendiğiniz bir köpek her ne kadar şecereli bir anne babadan meydana gelmiş olsa bile öğrendiği yanlış bir davranış iç dünyasında fark edilmeksizin yer edinerek ileride aşılamayacak sorunlara yol açabilir.  Bu sebeple köpeğin eğitimin uzman ellerden geçmesi sağlanmalıdır. Bu konuda Kemalpaşa Köpek Eğitim Merkezi köpeğinizle büyük bir memnuniyet ile ilgilenerek yapılması gerekenleri yapacaktır. Öte yandan köpek üzerinde olumlu etkiler yaratırken, köpeğiniz konusunda sizi de bilgilendirerek ihtiyacınıza yönelik yönlendirmelerde bulunurlar. Bu anlamda her yönden eğitim desteği almak gereklidir. Firma, köpeğiniz ile birlikte bazı pratikler kazanmanıza da yardımcı olarak öğrenim sürecinin daha kolay geçmesine katkıda bulunur. Uygulanan düzenli programlar ile  birlikte 2 ve 5 ay arası gibi bir sürede eğitim süreci sağlanır. Böylelikle köpek sahiplerinin kendi köpeklerini idare etmesi ve eğitmesi kolaylaşır. Aynı zamanda köpek sahipleri sorunsuz bir şekilde sosyal yaşantısını sürdürebilir.

Köpek Eğitimine Başlamak İçin Doğru Zaman

Köpek eğitimine başlayan kişiler köpeklerinden sorunsuz itaat beklerler çünkü itaat olmaması durumunda pek çok sorun oluşabilir. Bunu sağlamak hem doğru hem de olanaklı bir durumdur ancak düşünüldüğü kadar kolay bir durum değildir. Bir köpeğe sahip olmak isteyenlerini temel prensiplerin dışına taşacak davranışlara eğilimi olmaması, tutarlı gözükmesi, duygusallıktan uzak biri olması ve verilen hakları sonradan almamaya yönelik bir köpek insan ilişkisine hazır olması gerekir. Öte yandan bu kişilerin köpek sahiplenmeden önce köpek psikolojisi hakkında bilgiler edinerek fikir sahibi olması oldukça önem taşır.  Böylelikle saygı duyulan bir liderin zeminleri de oluşturulmuş olur. Kemalpaşa Köpek Eğitim Merkezi içerisinde yer alan profesyonel eğitmenler bu konuda son derece bilgiye sahip çalışanlardan oluşur. İstediğiniz her an eğitime başlayarak eğitmenlerden destek alabilirsiniz.

Dora K9 Köpek Eğitim - Photos | Facebook

Köpek Eğitiminde Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar

Köpek sahiplenmek isteyen kişilerin ona ilk öğreteceği şey, itaat olmalıdır. Çünkü sahibinin lider olduğunu düşünmeyen hiçbir köpek eğitimleri kabul etmez. Eğer bu konuda sıkıntı yaşanıyorsa alanında uzman bir eğitmenden yardım istenmesi gerekebilir. Bir köpek eğitmeni, eğitim ve idare konusunda köpek sahiplerine önayak olacak bilgileri verebilir. Köpeklere ait motor şablonları içgüdüsel bir şekilde hareket etmeye yönelik olsa da, çevrenin sunduğu tüm etkiler tekrarlanma sıklığının davranışlar üstünde etkili bir kalıcılık sağlamasına sebep olur. Yanlış ve doğru olan neyse eğitim sırasında tekrar tekrar köpeğe gösterilir. Bu noktada eğitmenler sevgi dili ile köpekle ortak bir dil kurarak onlara kendilerini sevdirirler. Sevecen yaklaşımlar ile onlara davranış kazandırımı uygularlar. Zaman içinde köpek neyin doğru neyin yanlış olduğu kanısına vararak davranışlarında iyileştirme yapar. Bu eğitimlerin küçük yaşlarda verilmemesi ileride köpek yetişkin olduğunda çok büyük problemlere yol açabilir. Bunu önlemek adına iyi bir eğitmenden destek almalısınız.

Bu yazı 638 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak