İletişim:
" target="_blank"> Tıkla Ara

Köpek Eğitimi Menderes

Paylaş
 

Günlük hayatta herkesin bir köpeği vardır veya çevremizde köpek sahibi olmak isteyen kişiler oldukça fazla olabilmektedir. Fakat köpek bakmak oldukça sorumluluk gerektiren bir durumdur. Bir çocuğu büyütmek için ne kadar emek harcanmak gerekirse köpek için de aynı çaba gerekmektedir. Çünkü yavru bir köpek sahibi olduğunuz zaman ve onu ev ortamı gibi bir yerde büyüteceksiniz bunun için onu birçok şey için eğitmeniz gerekebilir. Bu konu içinde köpek eğitimi menderes gibi bir yerden yardım alabilirsiniz. Yavru bir köpeğe bakmak ve onu büyütmek genellikle çok eğlenceli olabilmektedir. Fakat sorumluluğunu da bilip ona göre hareket edilmelidir. Bu yüzden en önemli unsur köpeğe karşı sabırlı ve kibar olmanız gerekmektedir. Köpek sizin her halinizi anlayıp sezebilir.

Yavru Köpeğin Sosyalleşmesi

Günümüzde yavru bir köpek ne kadar küçüklükten sosyalleşmeye başlarsa sahibine ve çevresine o kadar sevecen ve dost canlısı olabilir. Köpeğinizi sosyalleştirmek içinde girdiğiniz ortamlara onu dahil etmeniz gerekmektedir. Özelliklede bir yürüyüş yaparken, alışveriş sırasında, gezerken veya araba kullanırken gibi kalabalık ortamlarda bulunmasına izin verebilirsiniz. Çünkü köpekler çocuklara karşı ayrı bir duygu beslerler ve onları anlarlar o yüzden onların yanında bulunmasına izin verip aynı zamanda evcil hayvanlar ile sizin kontrolünüz altında oynamasına izin vermelisiniz. Bu durum onlara çok iyi gelip oldukça mutlu olabilirler. Köpeğin sosyalleşmesi hakkında köpek eğitimi menderes gibi eğitim yerinden bir eğitmen ile görüşebilirsiniz. Size en iyi bilgi aktarımı sağlanabilir.

8 Nefis Tavsiye ile: Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi Hayvan Filmleri! -  Kaan'ın Tavsiyesi

Köpeğin sağlık kontrolü

Köpek sahibi iseniz köpeğin sağlık kontrolü de insanlar gibi çok önemlidir. Bu yüzden sağlık kontrolü için veterinere götürülmesi gerekebilir. Köpeğinizde beğenmediğiniz durumlar ve hal, hareketlerinde farklılık gözlenir ise mutlaka veterinere götürülüp sağlık sorunu olup olmadığına bakılması gerekir. Ayrıca köpeğinizin de düzenli olarak aşılarının yapılması gerekmektedir. Bunun yanı sıra köpeğinizin mamasının da en kaliteli ve güvenilir olması gerekmektedir. Bu yüzden köpeğinize uygun mamalar alınıp verilmesi gerekir. Yavru bir köpeğiniz var ise yavru köpek maması alınması gerekirken, yetişkin bir köpeğinize yetişkin maması alınmalıdır. Ayrıca köpeğiniz aşırı kilolu ise bunun için diyet maması vermeniz gerekebilir. Bu açıdan köpeğinizin sindirim sistemi ona göre çalışmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi değilseniz de köpek eğitimi menderes tarafından eğitmenlere danışılabilirsiniz.

Karşıyaka'da 'Yerli Köpek Irkları Çalıştayı' yapıldı

Köpeğin Ev Ortamındaki Uyumu

Köpeğinizi ev ortamında büyütüyorsanız bunun için köpeğinizin kendini rahat ve güvende hissedeceği bir alan sunmalısınız. Böyle bir ev ortamında köpek kendini huzurlu ve mutlu hissedebilir. Onun yatacağı bir alan, oyun oynayacağı bir yer olduğu zaman kendini o eve ait hissedecektir. Aynı zamanda köpeğinizi kendi kurallarınıza göre eğitmeniz gerekmektedir. Böylelikle itaat etmesini öğrenen bir köpek sizi her zaman dinler ve sözünüzden çıkmayacaktır. Onun düzenine göre bir mama saati, oyun saati gibi zamanlar belirleyebilirsiniz. Köpeğiniz ile ne kadar vakit geçirip, onunla oynarsanız size o kadar bağlanır ve size sadık kalır. Köpeğiniz ile vakit geçirmek için zaman zaman onu dışarı çıkarıp gezdirebilir ve oyunlar oynayabilirsiniz. Bunun sonucunda ödül olarak sevdiği bir mamayı verirseniz bu duruma oldukça sevinebilir. Aynı zamanda köpeğinizi dışarıya çıkarırken tasma kullanılması gerekmektedir. Bu duruma alışması sağlanmalıdır. Sizin kontrolünde hareket ettiği zaman daha güvenli olabilir. Ağız ve çene yapısı güçlü olan köpekler için genellikle ağızlıkta kullanılabilir. Her köpeğin çevresine karşı durumu farklı olabilir. Bu yüzden bunu en iyi siz eğitebilirsiniz veya bir eğitmenden yardım alınarak bu sorun çözülebilir. Bu nedenden dolayı kurumumuzdan hizmet alabilirsiniz.

Bu yazı 502 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak